Az legjobb női munkahely is a kerületben van

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség 2007 óta írja ki „A Legjobb Női Munkahely” díjat. Erre az elismerésre két kategóriában lehetett pályázni, a felhívásra a 20-250 munkavállalót, illetve a 250 munkavállaló felett foglalkoztató munkahelyek jelentkezését várták. Ezen felül a szövetség három különdíjat is kiosztott a résztvevők között, ezekből az egyiket a XV. kerületi Egyesített Bölcsődék kapta meg.

„Egyik kolléganőnk hallott erről a pályázatról” – mondta Naszekné Ladola Erika, a XV. kerületi Egyesített Bölcsődék igazgatója. „Először ő tájékoztatott minket a dologról, majd a kisebbik kategóriában bennünket is benevezett.”

A pályázat az adott munkáltató által teremtett feltételeket vizsgált és azt, hogyan tudja az esélyegyenlőséget megteremteni a női munkaerő számára, lehetőséget ad-e a család és a munka összehangolására.

„Mi természetesen nem az esélyegyenlőséget céloztuk meg, hisz a bölcsődékben túlnyomórészt nők dolgoznak, hanem sokkal inkább azt, hogy mennyire tudunk egészséges családbarát munkakörülményeket teremteni a dolgozóink számára, s hogy mennyire tudjuk támogatni őket a továbbtanulásban, illetve a karrierépítésben.”

Éstehát  úgy látszik, ez a pályázat zsűri figyelmét is felkeltette, mert a XV. kerületi Egyesített Bölcsődéket „A Legjobb Női Munkahely 2021” pályázaton különdíjban részesítette.

fotó: Subits-Tóth Gergő

„Nagy megtiszteltetés ez a számunkra, és nagy elismerés is egyben, hisz ezzel a pályázat kiírói is elismerték azokat az erőfeszítéseket, amiket mi, a fenntartónkkal, a XV. kerületi Önkormányzattal közösen teszünk azért, hogy a munkavállalóink szeressenek nálunk és velünk dolgozni.”

A XV. kerületi Egyesített Bölcsődék hat tagintézményében 153-an – többségében nők – dolgoznak. A decemberben a XI. kerületi Rubin Hotelben átadott elismerést ki is helyezték a Nádastó parki központi épületben. De nemcsak ott, hanem (az oklevél másolatát) valamennyi tagintézménybe kitették, hogy a szülők mindenhol értesülhessenek erről a rendkívüli elismerésről.

BORÍTÓ: Naszekné Ladola Erika az oklevéllel (fotó: Subits-Tóth Gergő)

Comments are closed.