Az idei fiatal sportolói ösztöndíjasok

Átlagos olvasási idő: 1 perc

A Kulcsár Győző Sportolói Ösztöndíj kiírására idén 24 pályázat érkezett. A jelentkezéseket a kulturális bizottság bírálta el, és választotta ki azt a nyolc fiatal sportolót, akit ebben az esztendőben támogatnak.

A nyertesek a következők: Daniel Attila, a László Gyula Gimnázium és Általános Iskola tanulója és a Testvériség-Újpalota SE labdarúgója; Daniel Réka Julianna, a László Gyula Gimnázium és Általános Iskola tanulója, az MTK vívója; Horváth Dávid Noel, az Újpesti Szigeti József utcai Általános Iskola tanulója és a Testvériség-Újpalota SE labdarúgója; Marton Tamás László, az Újpesti Karinthy Frigyes Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulója, és az UTE sportlövője; Nguyen Bao Uyen, a Kolozsvár Utcai Általános Iskola tanulója és a Négy Muskétás SE táncosa; Piczil Alexa, az Újpesti Könyves Kálmán Gimnázium tanulója és a Torony Sportegyesület karatékája; Tóth Richárd, a László Gyula Gimnázium és Általános Iskola tanulója, a Dynamic Karate SE karatékája; Sztojanovits Laura Tamara, a Kolozsvár Utcai Általános Iskola tanulója, a Vasas Kubala Akadémia labdarúgója.

A díjazottaknak a Polgármesteri Hivatal Dísztermében nemcsak Cserdiné Németh Angéla polgármester és Tóth Imre alpolgármester gratuláltak személyesen, hanem Kulcsár Győző özvegye, Fónagy Zsuzsanna is. „A férjem viszonylag keveset élhetett Rákospalotán, de ez az időszak pont a hazai edzősködése legszebb korszakára esett. Palotai edzőként vezette olimpiai bajnoki címre Nagy Tímeát és Szász Emesét is. Ha élne, biztos, hogy büszke lenne rá, hogy szeretett kerületében egy fiatalokat segítő ösztöndíjat neveztek el róla, mert számára mindig is fontosak voltak a fiatalok” – mondta el Fónagy Zsuzsanna.

A kerületi önkormányzat 2019-ben alapította a Kulcsár Győző Sportolói Ösztöndíjat, amelynek célja a szociálisan rászoruló fiatalok sporttevékenységének támogatása. A rendelet értelmében a Sportolói Ösztöndíj minden évben négy kategóriában, összesen nyolc fő részére adományozható. A Sportolói Ösztöndíjat elnyerő fiatalokat az önkormányzat nettó 100 000 Ft támogatásban részesíti. Az ösztöndíj mindig az adományozás évére szól, de több egymást követő évben is odaítélhető ugyanannak a sportolónak.

Comments are closed.