Az egészségügy ünnepe

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Az orvosokat és ápolókat ünnepelték június 28-án a Polgármesteri Hivatal Dísztermében, ahol három év szünetet követően tudtak ismét Semmelweis-napi ünnepséget tartani. Az eseményen Cserdiné Németh Angéla polgármester és Peskóné dr. Buzna Andrea, a dr. Vass László Egészségügyi Intézmény főigazgató főorvosa köszöntötte a meghívottakat.

„Orvosnak, szakápolónak, asszisztensnek lenni igazi nagybetűs hivatás, ez a kissé elkoptatott közhelyként hangzó megállapítás a legkritikusabb, legkiszolgáltatottabb pillanatokban mindig valódi értelmet nyer. Páciensként, betegként mindannyian végtelenül kiszolgáltatottak vagyunk, és az egészségügyben dolgozóknak nemcsak az évről évre megújuló és mélyebbé váló szaktudásuk gyarapításával, hanem igazi empátiával és nagy türelemmel kell fordulniuk az ellátandó embertársaink felé” – mondta a polgármester köszöntőjében, míg a főigazgató főorvos a COVID járvány idején nyújtott emberfeletti munkáért mondott köszönetet a kollégáinak.

Ezt követően a polgármester, a főigazgató és Barkóczi Balázs országgyűlési képviselő díjakat és elismeréseket adott át.

2022-ben az Év Szakorvosa elismerést dr. Ember Tibor, a dr. Vass László Egészségügyi Intézmény sebészeti osztályának részlegvezető főorvosa kapta. Az Év Egészségügyi Szakdolgozója elismerést Melykó Irén intézményi vezető asszisztensnek ítélték oda. Az Év Háziorvosa elismerés díjazottja dr. Balczer Ágnes, a Hősök úti háziorvosi rendelő belgyógyász szakorvosa, az Év Háziorvos Szakdolgozója pedig Dorogi Lászlóné Bea nővér, dr. Balczer Ágnes asszisztense volt.

Az idei Semmelweis-napon átadták 20, 25, 30 és 40 éves egészségügyi szolgálati időt elismerő hűség és jubileumi jutalmakat, elbúcsúztatták a nyugdíjba vonuló egészségügyi dolgozókat, köszöntötték azon gyermek- és háziorvosokat, akik több mint negyven éve rendelnek a kerületben.

A köszöntöttek doyenjei dr. Bányai Mária Őrjárat utcai gyermekorvos és dr. Juhász József Őrjárat utcai háziorvos voltak, akik egyaránt 48 éve gyógyítanak a kerületben.  „Soron kívül” köszöntötték a nyugdíjba vonuló dr. Páris Eszter fogorvost és a betegei által dicséretben részesített dr. Horváth Dóra Regina felnőtt fogorvost. Végül pedig a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és Területi Szervezete által dicséretben részesített kerületi egészségügyi dolgozókat köszöntötték.

„Nagyon szeretem, és nagyon tisztelem a kollégáimat. Az önkormányzatnak is köszönhetően jó dolgunk van a kerületben, és magunk is igyekszünk megfelelő munkakörülményeket teremteni a kollégák számára. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy az orvosok és az ápolók szeretnek itt dolgozni a kerületben. A régiek közül csak nagyon kevesen mennek el, és folyamatosan új kollégák érkeznek. Az elkövetkezendő egy hónapban is két új orvossal és egy asszisztenssel fogunk gyarapodni” – mondta Peskóné dr. Buzna Andrea főigazgató főorvos az ünnepséget követően.

Comments are closed.