Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Fiatal házaspárok fészekrakásának támogatása

Átadták a négylakásos felújított „fecskeházat” a Drégelyvár utcában. A felüljáró mellett álló egykori újpalotai felvonulási épületet az önkormányzat önerőből, a Palota-Holding Zrt. kivitelezésében újította fel.

A képviselő-testület tavaly októberben döntött úgy, hogy a 2012 óta üresen álló, lerobbant pestújhelyi épületet felújítja, és az abban kialakított négy kis lakást pályázat útján a lakhatási nehézségekkel küzdő fiatal párok rendelkezésére bocsátja.

„Azért is fontos mérföldkő az új, Drégelyvár utcai fecskeházunk átadása – hangsúlyozta Cserdiné Németh Angéla polgármester –, mert ezzel is hozzájárulunk a hosszú távú lakáspolitikai-lakásgazdálkodási koncepciónkban megfogalmazott célkitűzésünkhöz. Segítve a fiatalok meghatározott futamidőre és bérleti díjon történő, átmeneti lakáshoz jutását, és az előtakarékosság feltételeinek megteremtését.”

A kevesebb mint 140 millió forintból megvalósult beruházás révén teljesen megújult a korábban lerobbant épület. A gazdátlan házba előbb illetéktelen személyek, majd galambok költöztek be, tovább rontva az amúgy is rozoga ingatlan állapotát. Ezért a kivitelezés során az épület tetőszerkezetét, nyílászáróit, külső és belső falazatát, a gépészeti és elektromos hálózatát is teljesen fel kellett újítani. A tetőre napelemek kerültek, az egyenként 35 négyzetméteres ingatlanok fűtését pedig klímaberendezéssel oldották meg. Az alagsorba tárolóhelyiségeket, illetve egy négy mosó- és szárítógépet tartalmazó mosókonyhát is elhelyeztek.

Az új lakások egyelőre üresen állnak, június 3-tól július 8-ig már pályázni lehet rájuk. Ennek természetesen szigorú követelményei vannak, melyekről az önkormányzat honlapján lehet tájékozódni. A fecskeház lakásaiba várhatóan szeptember végén költözhetnek be az új lakók.

Comments are closed.