Állásbörze a Fő téren

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Harmadik alkalommal rendezett állásbörzét a kerületi önkormányzat. A május 26-i esemény helyszíne az újpalotai Fő tér volt, ahol közel harminc cég, vállalat és intézmény kínált álláslehetőséget az érdeklődőknek.

Idén először a szabadban szerettünk volna találkozni a lehetséges munkavállalókkal – mondta Csernák János vállalkozásokért felelős referens, a program fő szervezője -, hogy azok is lehetőséget kapjanak, akik az ügyeik intézése közben véletlenül találkoznak a programmal. A cégekkel, intézményekkel is egyeztettünk erről a szabadtéri kezdeményezésről, és valamennyien támogatták ezt az ötletet.

Az újpalotai Fő téren május 26-án tehát még az is találhatott állást magának, aki nem akart, vagy nem erre készült. A kitelepült cégek és intézmények nagy része már a tavalyi állásbörzén is részt vett, amelyen, elmondásuk szerint több munkaerőt is találtak maguknak.

Meggyőződésem, hogy a munkaerőpiaci trendek, a munkáltatói elvárások és igények, valamint az elhelyezkedni kívánó vagy épp állásváltoztatásban gondolkodó dolgozók szempontjai összehangolásának leghatékonyabb és legpraktikusabb módja, ha helyben és közvetlenül sikerül összehoznunk az érdekelt feleket egymással – mondta Cserdiné Németh Angéla polgármester, a rendezvény fővédnöke.

Az első állásbörzét még 2019-ben rendezték a Sződliget csarnokban. Majd a pandémia miatt egy három éves szünet következett. Tavaly az AsiaCenter biztosított helyszínt a rendezvénynek, melynek sikerén felbuzdulva idén is megszervezték a kerületi állásbörzét. A Fő téren átvonulók pedig a csillag alakban elhelyezett sátrakban az önkormányzat cégein kívül olyan munkalehetőséggekkel is találkozhattak, mint például a Siemens Energy Kft., a Volánbusz, a Magyar Rendőrség és a Metro Áruház.

Harmadik próbálkozásunk ez annak érdekében, hogy minél több munkavállalót munkához juttassunk – tette hozzá Cserdiné Németh Angéla polgármester –, és nagyon bizakodunk benne, hogy ez az esemény is sikeres lesz, azaz sok érdeklődő találja meg a számításait.

Az újabb állásbörzén résztvevő cégek közül több is jelezte, örömmel vennék, ha lenne folytatása a rendezvénynek. Ez pedig egyezik az önkormányzat szándékával is, így valósíznűleg 2024-ben ismét lesz majd lehetőség a munkavállalók és a munkaadók személyes találkozására.

Fotó: Gordon Eszter/Csokonai15

 

Comments are closed.