Akik a kerületért dolgoznak

Átlagos olvasási idő: 2 perc

A köztisztviselőket köszöntötték a Polgármesteri Hivatal Dísztermében. Hivatalosan a Köztisztviselők Napja július 1-én van, ám ez az ünnep a kerületi önkormányzat jóvoltából munkaszüneti nap a hivatali dolgozóknak, így az ünnepséget egy héttel előre hozták.

„Nagy öröm, hogy két év szünetet követően ismét tudunk ilyen ünnepséget tartani. Az elmúlt években nagy változások történtek az életünkben, és jelentősen nőttek is az elvárások velünk szemben. A COVID mellett túl vagyunk egy választáson, melyet a hivatal hiba nélkül bonyolított le. Ősszel pedig a népszámlálás vár majd ránk, amely újra komoly feladat elé állít bennünket” – mondta dr. Filipsz Andrea jegyző.

Az ugyanakkor még kérdéses, hogy a jövőben lesz-e lehetősége az önkormányzatnak jutalmakat adni, a második félévben ugyanis a többszörösére emelkedő intézményi energiaárak miatt többletkiadása lesz a kerületnek.

„Akárhogy csavarják is ki a törvényeket, felelősségteljes lokálpatriótaként nekünk azokkal van közös dolgunk és tennivalónk, akik elhivatott és pártatlan, szakszerű munkájukkal a közösséget szolgálják, akik a kerületért dolgoznak” – mondta Cserdiné Németh Angéla polgármester köszöntő beszédében, mielőtt a kerület jegyzőjével közösen átadta volna az ilyenkor szokásos díjakat.

A 2002-ben alapított Év Köztisztviselője Vándordíjat a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak szavazata alapján G. Kocsis Marianna, a Jegyzői Iroda Képviselői Csoport vezetője kapta.

Címzetes vezető-főtanácsosi címet kapott Dudás Anikó, Fodor Sándor, Kovács Lajos, Riez Gyula, Sárosi Dóra, Tóth Ágnes és Varga Brigitta.

Dr. Bódi Tamás, Nagy Bernadett és Varga Mónika pedig címzetes főtanácsosi címet kapott.

Kiosztották a jegyzői dicséreteket, illetve a Közszolgálatáért járó okleveleket és a jubileumi jutalmakat, valamint ünnepélyesen elbúcsúztatták az idén nyugdíjba vonuló köztisztviselőket is.

Az ünnepség protokollrésze ezzel lezárult, a köztisztviselők a nap további részét a Budai II László stadionban sportolással (focitól a zumbán át egészen az asztaliteniszig), illetve egy közös ebéddel töltötték.

„A kormány döntésének értelmében hatodik éve hivatalosan már nem munkaszüneti nap július 1-je a közszolgálatban dolgozók számára. A kerületben egyébként megmaradt annak, és mi igyekszünk méltóvá és emlékezetessé tenni számotokra. Reményeink és szándékaink szerint nem csak ezt a napot, hanem a köztisztviselői hivatás gyakorlását és annak megbecsülését is a mindennapokban” – mondta a polgármester”

Comments are closed.