Adománygyűjtés a Hartyán iskolában

Az újpalotai Hartyán Általános Iskolában adományokat gyűjtöttek a rászoruló gyermekeknek a múlt héten, az intézmény szülői munkaközösségét vezető Molnár Edit kezdeményezésére.
 
Két évvel ezelőtt azon gondolkodtam, hogy milyen jó lenne, ha a kinőtt gyerekruhákat szervezett formában tudnák a szülők továbbadni a rászoruló családok számára. Nekem is problémát okozott ugyanis, hogy a gyerekek jó minőségű, de már nem használt ruháit hova vigyem, kinek adjam. Szerettem volna, hogy valóban azok a gyerekek kapnák meg őket, akiknek szükségük van rá és akiknek örömet okozok vele. Így született meg az iskolai adománygyűjtés ötlete.
 
Két éve a gondolatot tett is követett, megkerestem a Hartyán iskola igazgatóját, Csörgő Máriát, hogy segítene-e az ötlet megvalósításában. Az igazgatónő partner volt ebben, és helyet biztosított az egy hetet felölelő adománygyűjtéshez, mely már akkor is sikeresen zajlott le.
 
A tavalyi évet sajnos ki kellett hagynunk, mert akkor született a harmadik gyermekem, de idén újra belevágtunk a szülőtársakkal a gyűjtésbe. Hétfőtől péntekig vártuk a felajánlásokat az iskolában. Szerencsére sokan fontosnak érezték, hogy segítsenek a rászoruló családokon, így számtalan ruhaneműt és játékot adományoztak a jótékony célra. A kabátoktól a cipőkig nagyon sok ruha, valamint játék, sporteszköz és egyéb kiegészítő érkezett, melyeket péntek délután osztottunk szét.
 
Az iskola vezetése és a tanárok összeírták azoknak a gyerekeknek a nevét, akikről úgy gondolták, hogy szükségük lehet a segítségre. Ezeket a gyerekeket és szüleiket hívtuk be végül, hogy válogassanak a beérkezett adományokból. Mind a gyűjtés, mind a válogatás és a ruhák szétosztása a szülők önzetlen segítségével történt meg.
 
Ami végül megmaradt, az sem vész kárba, hiszen kétfelé válogatjuk őket: a legkisebb méretű ruhákat a józsefvárosi, Dankó utcai óvoda gyermekei kapják meg. Ebbe az óvodába szegény, nehéz körülmények között, gyakran fedél nélkül élő gyerekek járnak. A nagyobb méretű ruhákat az Alföldi utcai gyermekotthonba juttatjuk el – mondta a jótékony akcióról Molnár Edit.
 

Comments are closed.