A tehetséget és a szorgalmat is díjazták

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

165 diák munkáját ismerték el

Idén is átadták a kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő, illetve a tanulásban látványos javulást mutató diákoknak odaítélt elismeréseket és ösztöndíjakat. Az önkormányzat immár harminc éve, 1993 óta támogatja anyagilag is a tehetségeket. Az erről szóló helyi rendeletet 2018-ban módosították, és azóta nemcsak a „kerület kiemelkedő tanulóit”, hanem a „kerület kiemelkedően fejlődő tanulóit” is díjazzák.

A Pallasz Athéné- és Halley-díjakat idén 165 diáknak adták át. Ennyi fiatal, valamint az őket elkísérő szülők, hozzátartozók és pedagógusok egyszerre nem fértek volna el a polgármesteri hivatal dísztermében, ezért a díjátadó ünnepséget két részletben tartották meg, november 6-án és 9-én. Az eseményeken Cserdiné Németh Angéla polgármester, Tóth Imre alpolgármester és Legárd Krisztián, a kulturális bizottság elnöke köszöntötte a díjazottakat.

„A XV. kerületben mindig is fontosnak éreztük, hogy odafigyeljünk a tehetségekre – hangsúlyozta a polgármester. – A tanulmányi ösztöndíjon kívül a »Kulcsár Győző Sportolói Ösztöndíjjal«, az »Élen a tanulásban, élen a sportban«, az »Élen a tanulásban, élen a művészetben«, a »Kerület kiváló sportolója«, valamint a »Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjjal« is támogatjuk a kerületi fiatalokat.”

A „XV. Kerület Kiemelkedő Tanulójának” járó Pallasz Athéné-díjat és az azzal járó százezer forintos támogatást 57 tanuló vehette át. Ezt az elismerést egy diák csak egyszer nyerheti el. Nem úgy a „XV. Kerület Kiemelkedően Fejlődő Tanulójának” járó Halley-díjat, és vele együtt az ötvenezer forintos támogatást, amelyet egy diák akár többször is kiérdemelhet a tanulmányai során. Ez utóbbi elismerés hazai szinten is egyedülállónak számít.

Az önkormányzat idén 11,1 millió forinttal ösztönözte a fiatalokat a minél jobb tanulmányi eredmények elérésére.

Comments are closed.