A szabadságharcra emlékeznek

A nemzeti zászló felvonásával lekezdődött az 1848-49-es szabadságharc és forradalomhoz kapcsolódó megemlékezés-sorozat. Országszerte tartanak megemlékezést.

Katonai tiszteletadás mellett vonták fel a nemzeti zászlót a március 15-ei nemzeti ünnepen, délelőtt az Országház előtt. A zászlófelvonáson rést vett Áder János köztársasági elnök és Kövér László házelnök. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a lovas díszegység. Jelen volt a kormány több tagja, továbbá az állami és katonai szervezetek és a diplomáciai testület képviselői.

Országszerte számos ünnepi rendezvényt tartanak az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésének 174. évfordulóján. Orbán Viktor miniszterelnök a Parlament előtt mondja el ünnepi beszédét.

Délután 3-kor pedig az ellenzéki pártok rendezvénye kezdődik a Műegyetem rakparton, ahol többek között Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje mond beszédet.

A budai Várban és a Múzeumkertben egésznapos programokkal várják a családokat. Kerületünkben is több helyszínen lesz megemlékezés.

Comments are closed.