A Rákos út legszebb tere

Átlagos olvasási idő: 2 perc

November 15-én átadták a Rákos út legszebb terét, a Wesselényi utca, Dessewffy Arisztid utca és Rákos út által határolt területet. A kis térrel együtt pedig megújult a Wesselényi utcai piac környezete is, így a kistermelők és a vásárlók sokkal kulturáltabb körülmények között találkozhatnak egymással.

A Fővárosi Közgyűlés még 2017-ben hirdette meg az önkormányzati közterületek komplex felújítását megcélzó TÉR_KÖZ pályázatát – mondta Cserdiné Németh Angéla polgármester, miután Tóth Imre alpolgármesterrel és Deschelák Károllyal, a térség önkormányzati képviselőjével átvágta a megújulást jelképező nemzeti szalagot. – Ezen a pályázaton az önkormányzat több Rákos úti kis tér felújítási tervével vett részt, melyek közül ez az egy kapta meg a fővárosi támogatást. Az erről szóló megállapodást még 2017-ben írtuk alá a főváros vezetésével, azonban a szerződéskötés csak 2020-ban jött létre. 

Fotó: XVMÉDIA, VargoszA polgármester elmondta a revitalizáció során pihenésre, kikapcsolódásra, hangulatjavításra alkalmas helyet, valamint igényes termelői árusító helyeket alakítottak ki. 

Közel ezer négyzetméter újult meg, ebből 600 négyzetméter gyalogos és 300 négyzetméter zöldfelület létesült. Összesen hat padot és 18 ülőkockát helyeztünk a területre, illetve a térre telepítettünk egy korszerű elárusító pavilont is. A csarnok előtt pedig egy tíz férőhelyes árnyékolóval felszerelt kistermelői árusító asztalt létesítettünk. Ezen kívül 16 normál és egy akadálymentesített parkolóhelyet is kialakítottunk, illetve több mint ezer fásszárú növényt is elültettünk – jegyezte meg a polgármester,

A felújítást a pályázat révén elnyert százmillió forintból, illetve az önkormányzat 50 milliós önrészéből finanszírozták. A rekonstrukció kulturális programokkal is kiegészült, az elmúlt hetekben, hónapokban a Csokonai Kulturális Központ rendszeresen szervezett a helyszínen játszóházakat, minikoncerteket a gyerekeknek és a családoknak. 

Nagyon örültünk ennek a felújításnak – mondta Szakály Kis Csilla, a Csapi-15 Kft. ügyvezető igazgatója – , mert már a csarnok 2009-es felújítása óta igény volt erre a külső megújulásra. 

A Wesselényi utcai kis piacon péntekenként és szombatonként vannak a legtöbben, ilyenkor telt ház van a kistermelői részen is.

Comments are closed.