Könyvtári éjszaka a Bogáncsban

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Szeptember végén megint „túlóráztak” a pedagógusok és a diákok a Károly Róbert Általános Iskolában. A Bogáncs utcai tanintézményben ugyanis idén is megrendezték a könyvtárak éjszakáját, mely programon a tantestület nagy része, illetve a 3-6. évfolyamosok közül 71 tanuló vett részt.
„Ez az egyik legnépszerűbb programunk – mondta el Kőszegi Árpád Jánosné igazgató –, melyre idén is jóval többen jelentkeztek, ám csak azok vehettek részt, akik ezt kiérdemelték.” Az iskola előzetesen pályázatot írt ki a könyvtárak éjszakáján való részvételre, melyre közel százan jelentkeztek. Közülük került ki az a 71 – hat csoportba osztva – diák, akik részt vehettek az eseményen. Az idei rendezvény témája Janikovszky Éva Kossuth- és József Attila-díjas író, valamint Réber László Munkácsy-díjas grafikusművész, illusztrátor munkássága volt. A diákoknak a szeptember 28-án 19.00-kor kezdődő programon egy hatállomásos irodalmi sétát kellett teljesíteniük annak érdekében, hogy 22.30-kor egy Janikovszky Éva mese meghallgatása után az iskolában alhassanak.
„Programunk elsődleges célja a gyermekek olvasóvá nevelése – hangsúlyozta Bognárné Szöllősi Anna, a rendezvény egyik szervezője. – Emellett minden évben fontos szempont a közösségépítés, illetve az alsó és a felső tagozat közötti átmenet megkönnyítése.”
Szeptember 28-án levetítették a diákoknak a Janikovszky Éva „Málnaszörp és szalmaszál” című regényéből készült legendás filmet, az „Égig érő fű”-t is, mely 45 évvel a bemutatóját követően is nagy sikert aratott.

Comments are closed.