Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A kerület több civil szervezete, a Rászorulókat Támogatók Egyesülete, a Lokálpatrióták a XV. Kerületért Egyesület, az Együtt Újpalotáért Egyesület és a Csokonai Nonprofit Kft. idén is elkészítette a kerület adventi koszorúját, amelyet a Fő tér legforgalmasabb részén – közel a 69-es villamos megállójához – állítottak fel. A szervezők célja az volt, hogy lehetőséget teremtsenek a kerület lakóinak a közös adventi várakozásra.

„Idén is bebizonyosodott, hogy szükség van erre a programra – mondta el Tóth Imre alpolgármester, aki advent második vasárnapján Bringye Jánossal, a Lokálpatrióták a XV. Kerületért Egyesület elnökével és Máté Györggyel, a Budapesti Zsidó Hitközség Újpest- Rákospalota Templomkörzet világi elnökével közösen gyújtotta meg a gyertyát. – Jó érzés a nagy rohanásban egy rövid időre megállni, egy picit magunkba szállni, és felkészíteni a lelkünket a közelgő ünnepekre.”

Az idei adventi várakozásokon Tóth Veronika alpolgármester, az Együtt Újpalotáért Egyesület elnöke, Ponicsán Erzsébet evangélikus lelkész, Csernák János, a Rászorulókat Támogatók Egyesülete vezetőségi tagja, Barkóczi Balázs országgyűlési képviselő, dr. Matlák Gábor alpolgármester, Cserdiné Németh Angéla polgármester, Beke Károly, a Csokonai Nonprofit Kft. ügyvezetője és Erdélyi Csaba evangélikus lelkész gyújtotta meg a koszorú egy-egy gyertyáját. A közös várakozásokon a Csomópont Tehetségkutató és Tehetséggondozó Egyesület fiataljai, illetve a Daniel Speer Brass fúvószenekar művészei is felléptek. A szervezők pedig minden alkalommal teával és forralt borral kínálták a várakozókat.

Az idei adventi vasárnapok a Budapest 150 emlékév részeként és a Pro Cultura Urbis Közalapítvány anyagi támogatásával valósultak meg.

Comments are closed.