Életbe lépett a hőségriasztás

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt hőségriasztás. A kerületben a Palota 15 Nonprofit Kft. vízosztás szervez többek között a Kossuth – Csobogós utca lakótelepen, a Rákos úti szakrendelő előtt és Újpalotai Vásárcsarnok környezetében.

Ásványvizet biztosít utasainak a MÁV-Start és a Volánbusz is. Városrészünkben Rákospalota-Újpesten állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a várakozók.

A hőség elleni védekezésben a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szintén részt vesz. A társaság autói a hőségriasztás időszakában folyamatosan, kétszer tizenkétórás műszakban locsolják a budapesti közúthálózatot – írja az MTI.

Ezen kívül Budapesten idén nyáron is felállítják az extrém hőség ellen árnyékot nyújtó hűsítő szigeteket, illetve a tavaly felállított 22 ivókút mellett további 12-vel bővíti a Főpolgármesteri Hivatal az ivókutak számát.

A nagy melegre való tekintettel június 20-án, vásárnap egy órával tovább tart nyitva a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által üzemeltetett valamennyi strandfürdő.

Felfújható kerti medencében hűsíti magát egy férfi a hőségben Rákospalotán Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Comments are closed.