Belecsapunk a lecsóba!

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A Majális szabadttéri programjai a világjárvány miatt idén is elmaradnak a kerületben. A tavalyi első online főzőverseny azonban megmutatta: a hagyományainkról nem kell lemondanunk ebben a helyzetben sem.

A 2021. május 1-jei hétvégére újra közös főzésre hívják a Tizenötödik kerületet. Másodszor is megszervezik a rendhagyó és online főzőversenyt Rákospalota, Pestújhely és Újpalota civil és szakmai szervezeteinek, politikai pártjainak, baráti közösségeinek és lakosainak.

Fotó: XVMÉDIA

A feladat egyszerű: 2021. április 30. és május 2. között otthon a lakásban, nyaralóban, hétvégi házban, erkélyen, teraszon vagy éppen kint a kertben főzzenek egy lecsót. Mindegy hogy fazékban, lábasban vagy bográcsban, és az sem számít, hogy ez hagyományos magyar, vagy éppen, mint a képen szereplő, francia ratatouille.

A nevezés maga a főzés. A főzés mellett a feladat pedig csak ennyi: a május 2-ig elkészült vagy tálalt lecsóról küldjenek egy darab fotót 2020. május 2., vasárnap éjfélig a beke.karoly@bpxv.hu e-mail címre. Írják meg a nevüket, és azt, hogy magánszemélyként vagy egy szervezet képviseletében neveznek-e. Annyit könnyítünk, hogy egy szervezetből többen is főzhetnek.

Fontos: csak az elkészült ételről készült kép számít, bármilyen kreatív megoldásban, de személyek, kiskutyák, kis macskák és egyéb kedves kis állatok nem lehetnek a képen.

A fotókra szavazni 2021. május 7-9. között lehet majd Cserdiné Németh Angéla polgármester Facebook-oldalán, ahol a legtöbb kedvelést begyűjtő 5 fotó tulajdonosának nevét nyilvánosságra hozzák és ajándékba részesülnek.

Comments are closed.