Feltörekvő fiatal

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Universiade-ra készül a kerület fiatal vízilabdázója, Ágh György, aki bízik abban, hogy az olimpia után ezt a fontos világeseményt is meg tudják majd rendezni.

– Tavaly minden fontos világverseny elmaradt – mondta a rákospalotai pólós –, így azok a korosztályos nagy események, amelyeken magam is részt vehettem volna. Nagyon hiányzik már a nemzetközi szereplés,  remélem, hogy az egyetemi világbajnokságot megtartják majd Kínában.

Ágh György sportpályafutása a BVSC-Zuglóban kezdődött, és mind a mai napig anyaegyesületéhez kötődik. Szülei hatására úszni tanult a Szőnyi úti uszodában, ahol annyira megszerette a vizes közeget, hogy nem is lehetett onnan többé elhozni.

– Imádtam játszani, így fel sem merült, hogy versenyszerűen ússzak. A póló annál jobban vonzott. Az első edzőm az olimpiai bronzérmes Kuncz László volt, aki sajnos néhány hónappal ezelőtt, 63 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt. Ő szerettette meg velem a játékot. Szerencsém volt, mert minden edzőmtől tanultam valamit, a legtöbbet azonban Szűcs Leventétől, aki az utánpótlás korosztályban és a felnőtteknél is egyengette az utamat.

A 21 esztendős Gyuri 2017-ben mutatkozott be a BVSC felnőtt csapatában. Eleinte még csak csere volt, de hamar megszilárdította helyét az együttesben.

– Februárban Szegeden edzőtáboroztunk az Universiade-ra készülő magyar válogatottal. Pont abban az időben a felnőtt csapat is ott edzett, s mivel a válogatott egyik centere, Hárai Balázs sérüléssel bajlódott, néhány edzés erejéig „átigazoltak” engem a nagyokhoz. Még a szerbek elleni edzőmeccsen is játéklehetőséget kaptam. Hatalmas élmény volt számomra. Bízom abban, hogy jó benyomást tettem Märcz Tamás szövetségi kapitányra, akinek majd az olimpia utáni csapatépítéskor is az eszébe jutok – jegyezte meg a fiatal sportoló.

Addig viszont marad a hazai bajnokság, melyben a BVSC-Zugló meglepően jól szerepel. A csapat ugyanis ott van közvetlenül a nagy négyes, a Szolnok, az FTC, az OSC és a Vasas mögött, ráadásul már néhány oroszlánbajuszt is sikerült megcincálnia. Gyuriék a Szolnok ellen óriási meglepetésre döntetlent játszottak (ez volt a Szolnok eddigi egyetlen pontvesztése), a címvédő és BL-győztes Fradit pedig megverték.

 

Comments are closed.