Zsákoljuk be a zöldet

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Megkezdte márciusban a kerti zöldhulladék begyűjtését a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt.  Kerületünkben – a szokásoknak megfelelően – hétfőn, csütörtökön és pénteken viszik el a zsákokat a kertvárosi részről.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

A zöldhulladék elszállítása idén március 1-jétől december 3-ig tart, heti egyszeri alkalommal, körzetekre bontva.

A zöldhulladékot kizárólag az FKF Zrt. logójával ellátott kerti zöldhulladék-gyűjtő zsák feliratú, biológiailag lebomló zsákokban szállítják el. A 100 literes zsákok 235 forintos áron darabonként vagy tíz darabos kiszerelésben kaphatók az FKF IX. kerület Ecseri út 8. szám alatti és II. kerületi. Fő u. 47. szám alatti ügyfélszolgálati irodáiban, valamint a lakossági hulladékgyűjtő udvarokban, továbbá az FKF szerződött partnereinél, ahol azonban a zsákok ára eltérhet a társaság által meghatározott összegtől. Az értékesítő helyek címlistája fkf.hu weboldalon megtalálható.

Zsákok vásárolhatók  kerületünkben, a Károlyi Sándor út 166. szám alatti Szemléletformáló és Újrahasználati Központban, valamint a Zsókavár utcai hulladékudvarban is.

A lebomló zsákok szavatossági ideje – anyagukból adódóan – rövidebb, ezért célszerű a megvásárlás után mielőbb felhasználni.

A zsákokba lomb, fa- és bokornyesedék, nyírt fű és gyom rakható. Kérik, hogy a legfeljebb karvastagságú faágakat egyméteresre darabolva, összekötve tegyék a zsákok mellé.

A  zöldhulladékot a lakókörzetükre érvényes elszállítási napon legkésőbb reggel 5 óráig vagy az azt megelőző napon helyezzék ki a lakók, minden esetben jól látható, az FKF járműveivel megközelíthető helyre.

A begyűjtött zöldhulladékból komposztálási technológiával minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül, ezért  szükséges  a hulladék tisztasága.

Fontos! Amennyiben a zöldhulladékos zsákokba háztartási hulladék, vagy egyéb, nem odavaló anyag kerül, a zsákot nem szállítják el!

 

Comments are closed.