A legmagasabb szinten

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Stubits-Tóth Gergő Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

Újra van első osztályú csapata a kerületnek! Az E-sport egyik legjelentősebb bajnokságában, a Hungarian Pro Clubs League osztályaiban ugyanis mindig a FIFA aktuális játékának (most a FIFA 21-nek) októberi megjelenésével kezdődik a szezon.

Ezt követően a HPCL mindhárom osztályában két hónap alatt lezajlik a bajnokság, majd rövid pihenőt követően márciustól májusig még ugyanezzel a játékkal egy újabb bajnokságot rendeznek. Ebben az újabb bajnokságban pedig a Grosics Alapítvány E-sport szakosztálya már a legmagasabb szinten, a 12 csapatos első osztályban fogja képviselni a kerületet.

– A január utolsó hétvégéjén befejeződött másodosztályban majdnem bajnokok lettünk – mesélte Stubits-Tóth Gergő, a csapat egyetlen kerületi tagja, aki a szakosztály vezetője is –, ám az utolsó fordulót elrontottuk, ezért csak másodikak lettünk.

Ez a második hely azonban az aktuális szabályoknak köszönhetően automatikus feljutást ért, így a március végén kezdődő új FIFA 21-es sorozatban már a legmagasabb szinten képviseli a kerületet.

– Olyan ellenfelek várnak ránk, mint az MTK, a Honvéd, a DVSC, a ZTE, a Puskás Akadémia, a Veszprém vagy a Trollfoci, melyek költségvetése is jóval magasabb, mint a miénk. Ennek ellenére ebben a sportágban senkit sem lehet leírni, így mi is azzal a céllal vágunk neki az ismeretlennek, hogy szeretnénk majd a FIFA 2022-vel is az első osztályban szerepelni – mondta Stubits-Tóth Gergő.

 

Comments are closed.