Mikulássapka februárban?

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A hideg beköszöntével vannak olyan feladatok, amelyeket muszáj elvégezni nem csak a házkörüli teendők során, hanem kerületi szinten is.

Ilyen például a közterületi ivókutak, csapok, szökőkutak, öntözőberendezések elzárása, téliesítése, megóvása az elfagyástól. A kerületünkben található két szökőkút a téli szezonra új, csinosabb borítást kapott a régi egyszerű külső helyett. Az új védőborítás egy mikulássapkát szimbolizál, piros festékkel mázolták le, a tetejére pedig egy megerősített hungarocellből, kézzel készített pompont helyeztek fel a Répszolg munkatársai.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

Munkagépeikett is felkészítették a komolyabb hóesésre. Előkerültek a hóekék, amiket a cég teherautóira szerelnek fel, így amikor nagyobb mennyiségű hó esik, könnyen és főleg gyorsan használatba tudják állítani a rögtönzött hókotrókat.

Az ősszel elültetett facsemeték köré törzsvédőket helyeztek el, megvédve őket a hidegtől és a kisállatoktól. A facsemeték megerősödéséig lesznek rajtuk a természetes úton lebomló törzsvédők. Ezek tavasszal a damilos fűnyírókkal szemben is védelmet fognak nyújtani a fácskáknak.

 

Comments are closed.