Tíz család biztonságban

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Füst- és szén-monoxid-érzékelőket juttatott el valamennyi katasztrófavédelmi igazgatósághoz az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. Ennek köszönhetően Béres Ferenc, a IV. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka tíz XV. kerületi család számára adott át füst- és szén-monoxid-érzékelő berendezéseket az újpesti parancsnokságon. A berendezések kiosztását a . kerületi Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztálya koordinálja, a jelzőkészülékeket a főosztály vezetője, dr. Zsidai Kinga vette át.

Az érzékelőket a területi tűzmegelőzési bizottságokon, valamint az önkormányzat szociális és családsegítő szolgálatain keresztül kapják meg az érintettek. Az érzékelők elosztásánál a szociális helyzetet, a veszélyeztetettséget és a családtagok számát vették figyelembe a szakemberek.

A kampány legfontosabb célkitűzése a tűzesetek, valamint a szén-monoxid-mérgezések megelőzése. Ennek érdekében nemcsak figyelemfelhívó kampányokat, előadássorozatokat és képzéseket szervez a bizottság, hanem lehetőségeihez mérten eszközöket is biztosít a családoknak ahhoz, hogy megerősíthessék otthonuk biztonságát– tájékoztatta szerkesztőségünket a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A testület jóvoltából már évek óta hagyomány, hogy a területi bizottságok kapcsolatba lépnek rászoruló családokkal, és kézzelfogható, konkrét segítséget, azaz füst- vagy szén-monoxid-érzékelőket adnak át nekik.

 

 

Comments are closed.