Véleményt nyilvánítottak

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Sajtótájékoztatót tartottak a Fidesz-KDNP kerületi képviselői január 20-án, melynek témái közt az Észak-pesti kórház ügyének pillanatnyi állása, az önkormányzat teljesítményének értékelése és a plakátokra eltékozolt kerületi vagyon szerepelt.

Dr. Pintér Gábor, a Fidesz XV. kerületi elnöke szerint a baloldal harminc éve hagyja lepusztulni az Észak-pesti kórház értékes épületeit. A három évtized alatt alig történt valami, ha igen, az is csak a Fidesznek köszönhető.  2017-ben megújult a tüdőgondozó és a háziorvosi rendelő épülete, abban az évben merült fel, hogy a kórházban egy lelki egészségügyi központot lehetne kialakítani, melyhez a kormány 2018-ban 385 millió forinttal járult volna hozzá. “A támogatást 2019-2020-ban biztosították. Az önkormányzat azonban semmit sem tett a megvalósítás érdekében. Jelzésértékű, hogy az építési engedélyeket is csak 2020 decemberében nyújtották be” – mondta dr. Pintér Gábor. Hozzátette: a beruházás önköltségét, 374 millió forintot sem biztosították. Mindössze 43 millió forintot vállaltak volna. Az említett határidők lejárta és a szükséges önkormányzati forrás hiánya volt az oka, hogy a kormány a határozatát visszavonta.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

Lehoczki Ádám önkormányzati képviselő arra tért ki, hogy az elmúlt 30 évből 26-ban baloldali vezetése volt a kerületnek, és ez alatt általánossá vált az a vélekedés, hogy ebben a városrészben semmi sem történik. Szerinte a januári baloldali plakátkampány pont ezt a semmittevést igyekszik palástolni. Az említett plakátok 3 milliárdos elvonással riogatnak, de szó sincs arról, hogy a baloldali vezetés 2010-ig 6 milliárdos adósságot halmozott fel, amit a kormány teljes egészében átvállalt.

A baloldal két beruházással próbál büszkélkedni: az újpalotai Nemzedékek parkjával, melyhez a támogatást 2017-ben a kormány biztosította, illetve az M3-as zajvédő fallal, ami már abban a költségvetésben is szerepelt, amit 2018-ban Tarlós István akkori főpolgármester fogadtatott el, és melyet sem Cserdiné Németh Angéla, sem Karácsony Gergely nem szavazott meg – mondta Lehoczki Ádám.

Csonka László önkormányzati képviselő pedig úgy vélekedett, jobb lenne a korai kampányolás helyett a kerület pénzét a városrészre fordítani.

Nonszensz, hogy a hóesésben, és mínusz fokokban a Répszolg alkalmazottai nem a síkosság-mentesítéssel, hanem a plakátok ragasztgatásával kénytelenek foglalkozni. A baloldali városvezetésnek csak az a fontos, hogy politikai tőkét kovácsoljon, ahelyett, hogy a fejlesztésekre és a kerület vezetésére koncentrálna – fűzte hozzá Csonka László.

Videófelvételünk a sajtótájékoztatóról itt érhető el: https://hirek.csokonai15.hu/video/a-xv-keruleti-fidesz-sajtotajekoztatoja-2021-januar-20/

 

Comments are closed.