Külső, belső megújulás

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Megújult az önkormányzati rendészet Illyés Gyula utcai irodájának külső portálja. A korábbi feliratokat lecserélték, az üvegfelületeket felmatricázták, így a helyiség jól észrevehetővé vált. Az új külsőt Cserdiné Németh Angéla polgármester avatta fel, aki elmondta, a rendészet megújulása ezzel a néhány díszítőelemmel még nem fejeződik be.

Fotó: XVMÉDIA, Vargosz

– Hosszú hónapok után sikerült az üres helyeket feltölteni, így már megfelelő felügyelői létszám áll a rendelkezésünkre. Az elsődleges célunk továbbra is a szemléletformálás, nem pedig a büntetés. Szeretnénk elérni, hogy mindenki betartsa a közösségi együttélés szabályait, és hiszünk abban, hogy jó szóval, jelen esetben szóbeli vagy írásos figyelmeztetésekkel is célt érhetünk – mondta Homa Gabriella, az önkormányzati rendészet megbízott vezetője.

Elmondta: az állomány feltöltésével a nappali órákban növelni tudják a felügyelők közterületi jelenlétét. Főleg azokon a helyeken, ahol állandó problémát jelent a közterületi italozás vagy a szemetelés.

Cserdiné Németh Angéla hozzátette: a választási ígéreteiknek megfelelően az idei évben újabb 12 kamerát helyeznek ki, így a kerületi kamerák száma 90-re nő majd. Az új kamerák felének a helyét kifejezetten az illegális szemétlerakások alapján jelölték ki. Változás várható a közterületen engedély nélkül tárolt, hatósági jelzéssel nem rendelkező gépjárművek elszállításában is. Egy másik szállítócéggel fog megállapodni az önkormányzat, remélhetőleg sokkal hatékonyabb lesz a rendszám nélküli autók által elfoglalt parkolóhelyek felszabadítása.

Comments are closed.