Térkövezés, zöldesítés

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Két újabb helyszínen fejeződtek be a munkálatok a kerületben. Július elején előbb az Énekes utca közelében, ezt követően pedig a Mézeskalács tér szomszédságában mutatták be a legújabb fejlesztéseket.

Az Énekes utca – Szövőgyár utca sarkán levő épület mögötti területen egy, a lakosság által használt név nélküli utat tisztítottak meg.

– A bozót túl nagy volt, a szilárd burkolat hiánya pedig különösen esős időszakban jelentett sok problémát az itt élőknek – mondta Szilvágyi László, a terület önkormányzati képviselője. – Ezenkívül a túl nagyra nőtt fák miatt a közvilágítás sem volt tökéletes, amely az esti órákban szintén nehezítette a közlekedést.

Énekes utca
Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

A területrendezés során a bozótokat, fákat levágták, a rossz állapotú padokat lecserélték, az utat pedig térkövezték, amit a környéken élők is szívesen vettek. Mint ahogyan örültek annak is, hogy a Kossuth utcai parkolóban sikerült több mint tíz új parkolóhelyet kialakítani. Ezzel pedig lehetővé vált, hogy az iskola előtti sétányt tehermentesítsék majd az autósforgalomtól.

– Ezzel még korántsem fejeződtek be a fejlesztések. A Szövőgyár ovi mellett levő betonozott terület hasznosítására a lakosság segítségét kértük. Eddig két javaslat jött: egy mini KRESZ-park a kisgyerekeknek, illetve egy sütögetős, piknikezős helyszín a környékbeli családoknak. Ugyancsak a lakosság segítségét kértük ahhoz is, hogy a Kossuth utcai parkolóépítés során kivágott három fát hol pótoljuk. Ahogy azt ígértük, minden kivágott fa helyett hármat ültetünk, tehát jelen helyzetben kilenc fa helyére várjuk a Kossuth utcaiaktól az ötleteket.

A júliusi bejárás a Törökszegfű téren folytatódott, ahol semmit sem betonoztak le, hanem pont az ellenkezője történt, a régi, már használaton kívüli mini KRESZ-park beton­alj­zatát felszedték, és befüvesítették a területet.

Mézeskalács tér
Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

– A tér és a környék felújítása több ütemben zajlik – mondta Király Csaba önkormányzati képviselő. – Elsőként a sportpálya kapott a korábbi fémrács helyett zajkímélő labdafogó hálót, illetve ehhez kapcsolódik a volt KRESZ-park befüvesítése is. A második ígéretünk, mely teljesült, a Széchenyi út – Kolozsvár utca találkozásának baleset-mentesítése. Az ide kihelyezett jelzőlámpa már tesztüzemmódban van, hamarosan a hivatalos átadásra is sort kerítünk. Harmadik fejlesztésünk pedig a Mézeskalács téren kialakított 16 állásos parkoló volt, mely szintén ezekben a hetekben valósult meg.

Király Csaba elmondta, a következő ütemben a Törökszegfű és a Mézeskalács téren is több asztallal egybekötött padot helyeznek majd ki, hogy a környéken élő idősebb lakók bevásárlás, séta közben megpihenhessenek.

– A Mindenki a Tizenötödikért frakció nevében azt ígérhetem, hogy a kerületi fejlesztéseket a jövőben hasonló lendülettel folytatjuk majd – zárta le a két bejárást Tóth Imre alpolgármester.

Comments are closed.