Többhullámos felújítás

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Több mint két hónapos zárvatartást követően május végén újra kinyitottak az önkormányzati fenntartású kerületi sportlétesítmények. Kivétel ez alól a Széchenyi úti tanuszoda, ahol – kihasználva a koronavírus miatti zárlatot – felújításba kezdett az üzemeltetést végző GMK. A részletekről Mona Péter műszaki igazgatót kérdeztük.

„A GMK által üzemeltetett tanuszoda hagyományosan augusztusban tart zárva, minden évben erre az időszakra tervezzük az éves karbantartást, részleges felújítást. A terv 2020-ban is ez volt, ám a Covid-19-járvány következtében bevezetett veszélyhelyzethez alkalmazkodva a GMK Sportlétesítmény Üzemeltetési munkatársai, az uszodában dolgozó gépészek, úszómesterek, takarítók, a GMK Karbantartó Műhely szakemberei a márciusi biztonsági szünetet követően átgondolták, milyen karbantartási munkákat tudnának saját erőből elvégezni addig is, amíg a nyár végére tervezett gépészeti felújítási pályázatot hirdetve a vállalkozó átvehetné a munkaterületet” – tudtuk meg Mona Pétertől.

Fotó: XVMÉDIA, Vargosz

Így kezdődött meg az uszodatérben lévő ülőpadok faburkolatáról a régi lakkréteg lecsiszolása, lakkozása, a hiányzó, törött lécek pótlása, az előtér, az öltözők, az úszómesteri iroda, a WC tisztasági festése, ahol szükséges, a hiányzó vakolat pótlása, a külső korlátok fém tartóoszlopainak festése, a hiányzó, balesetveszélyes fakorlátok pótlása, az előtérben lévő, körülbelül 70 négyzetméternyi álmennyezet burkolása, festése. Mindezekhez a szükséges anyagokat megrendelték több százezer forint értékben, a munkálatokat már megkezdték.

Megtudtuk azt is, hogy a tervek között szerepel az uszodatérben lévő korrodált vészkijárati ajtó cseréje korszerű, hőszigetelt műanyag ajtóra.

A GMK Karbantartó Műhelye végzi az uszodatérben lévő fénycsőarmatúrákban a LED-fénycsövek cseréjét, az uszoda előterében pedig az új hajszárító gépek felszerelését. Az öltözői világítás korszerűsítésének keretében energiatakarékos LED-világításra cserélik a neoncsöveket.

„A GMK idei felújítási tervében szerepel a tavaly elkezdett, korrodált gépészeti csőhálózat felújításának folytatása, tolózárak, hőcserélők cseréje. A munka elvégzésére pályázatot írtunk ki, melynek nyertese a POOLKING Kft. A társaság 5 millió 900 ezer forint + áfa összeg értékben május 19-én megkezdte a gépészeti csőhálózat cseréjét korszerű PVC-csövekre mintegy 120 méter hosszon, új tolózárakat épít be, szakaszoló elzárócsapokat cserél. Az elavult csőregiszteres hőcserélőt korszerű, lemezes hőcserélőre váltják” – sorolta a műszaki igazgató.

Mindezek eredményeképpen a Főtávtól érkező meleg vizet hatékonyabban lehet felhasználni a medence vizének fűtésére. A tanuszoda munkatársai folyamatosan biztosítják a helyszínt, jelen vannak a munkavégzésnél – tudtuk meg.

A vállalkozói és a saját kivitelezésű felújítási munkák után nagytakarítás, fertőtlenítés következik, ősztől a tanuszoda megújulva fogadhatja a kerületi óvodásokat.

Comments are closed.