XV. kerületi Fidesz: egyeztetést javasol

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Június 15-én sajtótájékoztatót tartott a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség XV. kerületi frakciója a polgármesteri hivatal előtt. Lehoczki Ádám frakcióvezető szerint a Demokratikus Koalíció a múlt heti sajtótájékoztatón valótlanságot állított, amikor azt mondta, hogy „az önkormányzatok jövőre kevesebb forrásból gazdálkodhatnak majd.”

– A valóság az, hogy a 2021. évi költségvetésben az önkormányzatoknak biztosított működési támogatás 16 százalékkal, azaz 118 milliárd forinttal több az idei összegnél. Csak emlékeztetőül az Orbán-kormánynak köszönhetően 2010 után 2,4 milliárd forint adósságot vállalt át a kormány a XV. kerületi önkormányzattól. A most elvont gépjárműadó és a növekvő szolidaritási hozzájárulás a járvány elleni védekezéshez kellett. Magyarországon ugyanis mindenkinek ki kell vennie a részét a gazdaság talpra állításából – mondta a frakcióvezető.

[fvplayer id=”5″]

Csonka László önkormányzati képviselő szerint a „politikai hisztériakeltés helyett érdemi munkát várnak a XV. kerület lakosai”.

– A veszélyhelyzet alatt a kerület vezetése leginkább politikai marketinggel foglalkozott. Ennek jó példája a Szántóföld úti sportpálya állapota, ahol a mindennapi karbantartás elmaradása miatt – a képviselő szerint – több tízmillió forintos kár keletkezett. A frakciónk tagjai eddig is kivették a részüket a veszélyhelyzet miatt nehéz helyzetbe kerülő kerületi lakosok támogatásából. Közösen több mint kétmillió forintot fordítottunk adományokra. Természetesen nyitottak vagyunk arra, hogy a kerületi fejlesztések érdekében egyeztetést folytassunk kormányzati támogatások szerzéséről – jegyezte meg Csonka László.

Cserdiné Németh Angéla polgármester viszont többször részletezte, hogy a COVID-19-járvány elleni védekezés milyen váratlan kiadásokkal járt. Úgy fogalmazott: „mint ismert, a kormánytól semmilyen anyagi segítséget nem kaptak az önkormányzatok. Saját forrásból kellett megszervezni a védekezést, ami a XV. kerületben várhatóan összesen 276 millió forint kiadással zárul majd.”

Comments are closed.