Edzés újratöltve

Átlagos olvasási idő: 2 perc

A REAC Sport­iskola szakmai stábja az utolsó edzéseket a korosztályos csapatok számára március 13-án tartotta. Azt követően az összes kerületi sportlétesítményt lezárták, így a játékosok is az otthonukba kényszerültek. Az elmúlt hetekben a szakmai team megpróbált személyi edzéstervekkel, illetve egyéb motivációs feladatokkal enyhíteni a bezártságon, de mivel a futball csapatjáték, már nagyon várta mindenki, hogy ismét a szabadban és a többiekkel együtt edzhessen. A közös edzés május végén valósult meg, amikor az önkormányzat döntése értelmében megnyitotta kapuit a Szántóföld úti edzőközpont.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

– A nyitás természetesen csak fokozatos – tudtuk meg Sági Ferenctől, a sportiskola elnökétől –, és csak a szigorú egészségügyi előírások betartásával történhetett, ám így is hatalmas előrelépésnek számít az elmúlt hetekhez, hónapokhoz képest.A sportiskola korosztályos csapatait tízfős csoportokba osztották, akik szigorú beosztás szerint vehették birtokba a rákospalotai létesítményt. A fiatalok az edzés kezdésére sportfelszerelésben érkeztek, mivel az öltözők továbbra sem használhatók, a szülőknek az aláírásukkal kellett igazolniuk, hogy gyermekük egészséges, a fiatal sportolóknak a pályára való belépés előtt fertőtleníteniük kellett a kezüket, illetve minden érkezőnek a hőmérsékletét is megmérték. Az edzés végeztével pedig mindenkinek sportfelszerelésben kellett elhagynia a létesítményt, hogy az újabb tízes csoport is minél előbb megkezdhesse a munkát.

– Komoly feladat volt a beosztás elkészítése, ám végül sikerült minden tízes csoportnak hetente két és fél alkalommal edzéslehetőséget biztosítani. Klubunk jelenleg 494 igazolt sportolóval rendelkezik, akik nagy része, több mint háromszázan, labdarúgással foglalkoznak. Őket már nagyon nehéz lett volna az otthonukban tartani, így jókor jött számunkra ez a nyitás – fűzte hozzá a sportiskola elnöke.Sági Ferenc elmondta, hogy a sportiskola edzései – az első naphoz hasonlóan – június 19-ig zajlanak, utána egy hónapos szünet következik, és július 13-tól – már remélhetőleg teljes csapatokkal és öltözőhasználattal – kezdhetik az új szezonra való felkészülést.A Budai II. László stadion kapui május 28-án nyíltak meg, a felnőttcsapat is ezen a napon, 19 órakor tartotta első közös edzését. A május 26-i nyitás csak a szabadtéri sportokat érintette, kivételt az AST Fitness képezett, amely szintén május utolsó hetében nyitotta meg Árendás közi konditermét a sportolni vágyók előtt.

 

Comments are closed.