Bérlakáspályázat előtt felújítások

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Önkormányzati bérlakások felújításába kezd a Palota Holding Zrt. annak érdekében, hogy még ebben az évben – hosszú idő után – új bérlakáspályázatot írhasson ki a helyhatóság.

„A polgármester kifejezett kérése volt, hogy a Palota Holding prioritást adjon ennek a feladatnak. Ezért a társaság az erre fordítható összes energiaforrását – legyen szó humán erőforrásról vagy mozgósítható pénzeszközökről – aktivizálta. Ennek eredményeként első ütemben 14 lakást újítunk fel a következő időben, annak érdekében, hogy az év második felében kiírható legyen a szociális bérlakáspályázat” – mondta Bokor István vezérigazgató.

A lakások felújításával, illetve a bérlakások majdani használatával kapcsolatos feltételrendszer változik a korábbiakhoz képest. Ez azt jelenti, hogy kiemelt figyelmet kapnak azok a feladatok, amelyek a lakások biztonságos használatát célozzák, így például az elektromos hálózat szerelése, a gáz-víz bekötések szabályos megvalósítása.

Fotó: XVMÉDIA, Vargosz

„A bérlők védelme érdekében ragaszkodunk ahhoz, hogy a mi kontrollunk mellett történjenek meg ezek a felújítások. Ezért a lakások önerős felújítása csak egy bizonyos elkészültségi szint felett lesz lehetséges. Úgymond, ami a falból kiáll, azoknak a rekonstrukcióját mind a mi szakembereink végzik el, a bérlő a burkolatok kiválasztásától, megvalósításától kapcsolódhat majd be a folyamatba” – emelte ki Bokor István.

Azt is megtudtuk, hogy a lakás átadásánál minden bérlő kap egy, az adott lakásra szabott használati útmutatót, amely egészen pontosan rögzíti, mi a bérlő feladata, illetve mi a bérbeadó részéről, az üzemeltetés során felmerülő teendő.

Tóth Veronika szociális ügyekért felelős alpolgármester elmondta: a lakhatási válság enyhítésére 50 millió forint felhasználásával indította el a bérlakás-felújítási programját a kerület. „Az első ütemben a szociális lakáspályázatokat hirdetjük meg, idővel reményeink szerint a költségelvű és a piaci alapút is kiírhatjuk. A kedvező feltételekkel főként a kerületben dolgozókat szeretnénk segíteni” – nyomatékosította az alpolgármester.

Comments are closed.