Enyhülnek a parkolási gondok

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Parkolóépítés kezdődött május 18-án a kerület két helyszínén: a Mézeskalács téren és a Kossuth utca 57-65. szám mögötti területen. A munkák mindkét területen párhuzamosan zajlanak, és várhatóan három hétig tartanak majd. A két fejlesztést egyaránt az önkormányzathoz elmúlt években érkezett kérések, igények és panaszok indokolták.

A Mézeskalács tér 2. és 3. között  16 állásos parkolót alakítanak ki  Fotó: XVMÉDIA, Vargosz

– A Mézeskalács tér 2. és 3. között a használaton kívüli játszótér helyén 16 állásos parkolót alakítunk ki – mondta Király Csaba, a körzet önkormányzati képviselője. – Emellett a már meglévő parkolórészek festése is megújul. Néhány balesetveszélyes, beteg fa is található a parkrészen, amelyeket már eltávolítottak, illetve a közeljövőben fognak kivágni, és helyettük az őszi faültetési időszakban újakat ültetnek majd.

Király Csaba elmondta, hogy a Mézeskalács téren egyéb felújítások is történnek majd. A Tátika utcai sportpálya köré „lakosságbarát” labdafogó háló kerül, illetve oda az idősebbek számára padokat fognak kihelyezni, illetve a Mézeskalács tér járólapos útjai is meg fognak újulni.

A Kossuth utca 57-65. mögötti területen már nem ennyire egyértelmű a helyzet. Ott ugyanis csak a zöldterület terhére lehetett parkolót bővíteni. Márpedig a Kossuth utcai ház lakóinak régóta nagy igénye volt a parkolóbővítésre.

– Ez a parkoló egy komplex fejlesztés részeként valósul meg – mondta Szilvágyi László önkormányzati képviselő. – Első lépésként megszüntettük a Kossuth iskola melletti szemétgócpontot, úgy, hogy a takarítás mellett ráccsal kerítettük körbe a szelektív hulladékgyűjtőt, így akadályozva meg, hogy jövőben ismét gócponttá váljon. Fontos lépés lesz, hogy lezárjuk a forgalom elől az iskola előtti sétányt, amelyet a jövőben kizárólag a gyalogosok használhatnak majd. Ám, ezzel a lépéssel is csökkentjük a parkolóhelyek számát, amely már eddig is nagy gondot okozott a Kossuth utcában.

Épül a Kossuth u. 57-65. szám mögötti zöldterületen a 12 új parkolóhely   Fotó: XVMÉDIA, Vargosz

Ezért május 18-tól a Kossuth u. 57-65. szám mögötti zöldterületen 12 új parkolóhelyet alakítanak ki. Itt is kivágnak  3 beteg, már nem életképes fát, de helyette 9 újat fognak ültetni a közeljövőben. Mindemellett a Csobogós utca Régifóti út felőli végétől kezdve szintén új festést kapnak a már meglévő parkolók.

Comments are closed.