Német nyelvi írásbelikkel zárulnak az első hét vizsgái

Átlagos olvasási idő: 2 perc

A német nyelvi érettségikkel zárulnak az első hét írásbeli vizsgái, az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint középszinten 922 helyszínen 10 365, emelt szinten 70 helyszínen 2489 vizsgázó ad számot tudásáról.

Nem fogja elfelejteni az idei érettségit a most vizsgázó korosztály. De nemcsak azért, mert a középiskolai záróvizsgának mindig emlékezetesnek kell lennie, hanem a körülmények miatt sem. A koronavírus-járvány miatti egészségügyi helyzetben ugyanis 2020-ban volt először, hogy elmaradtak a szóbeli vizsgák, és csak írásban kellett a diákoknak számot adniuk a tudásukból. De csak annak, aki azt választotta, hogy ilyen feltételek mellett is vizsgázni akar. Idén ugyanis első ízben halasztani is lehetett az érettségit. Illetve ez volt az első év, amikor az iskolába lépő diákoknak szájmaszkot kellett viselniük. És, akkor már ne is beszéljünk a szerenád, a ballagás, az after party és a bankett elmaradásáról! De, nézzük, hogy mit is kell tudni a 2020-as érettségiről!

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

Az Észak-Pesti Tankerületi Központ fenntartásában működő négy XV. kerületi középiskolában – a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnáziumban, a Kontyfa  Általános Iskola és Gimnáziumban, a László Gyula Gimnázium és Általános Iskolában és a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban – május 4-én kezdődött az írásbeli érettségi vizsga. Összesen 196 tanuló kezdte meg a magyar nyelv és irodalom középszintű érettségi vizsgát, 5 tanuló pedig emelt szintű érettségi vizsgán vett részt. Olyan tanuló nem volt, aki jelentkezett volna a vizsgára, de mégsem jelent meg. A matematika középszintű vizsgán 190 tanuló vett részt, 12 tanuló pedig emelt szintű vizsgát tett. Történelem középszintű vizsgára 148 tanuló jelentkezett, emelt szintre pedig 55 fő.  Idegennyelvi középszintű érettségi vizsgákra 101 fő, az emelt szintű vizsgákra pedig 52 fő vállalkozott. Ez utóbbi szám azért kevesebb, mert sok diák már az előző években előrehozott érettségi vizsgát tett a választott idegen nyelvből.
A legtöbb tanuló a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnáziumban érettségizett, ahol matematika középszintű érettségi vizsgát 119 tanuló tett, 3 fő pedig emelt szinten vizsgázott matematikából. Történelemből 106 fő jelentkezett középszintű, 18 fő emelt szintű vizsgára. Az idegen nyelvi középszintű érettségi vizsgát 68 fő, az emelt szintű vizsgát pedig 38 fő választotta.

A kerületben összesen hat diák élt az érettségi elhalasztásának lehetőségével. A vizsgák lebonyolításában pedig 99 pedagógus vett részt.

Comments are closed.