Túlárazott termékek

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A főváros kormányhivatalának Fogyasztóvédelmi Főosztálya a vásárlók megkárosításának megakadályozása érdekében rendszeresen ellenőrzi az üzleteket, gyógyszertárakat és a web­áruházakat, ahol próbavásárlásokat is végeznek. Amennyiben jogsértést tapasztalnak, eljárást indítanak a vállalkozásokkal szemben. Várják a vásárlók bejelentéseit is!

Fotó: koronavirus.gov.hu

A gyógyszertárak ellenőrzése során kiderült, hogy a nagykereskedők sokszor két-háromszoros áron értékesítik a szájmaszkokat, ezért a patikák is kénytelenek áremelésre. A fogyasztóvédők adatokat gyűjtenek azokról a nagykereskedelmi társaságokról, amelyek jelentősen túlárazzák termékeiket, és így próbálják eladni a patikáknak a maszkokat, illetve a kézfertőtlenítőket. Ezeket az adatokat továbbítják az Innovációs és Technológiai Minisztérium Kereskedelempolitikáért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkársága részére, a szükséges intézkedések érdekében – írta közleményében a hivatal.

A Fogyasztóvédelmi Főosztály a kézfertőtlenítőkből és tisztítószerekből mintákat is vesz, a termékek összetételének vizsgálata érdekében, hogy azok valóban elérik-e a kívánt hatást. Mint írták: Ha a fogyasztók bármilyen visszaéléssel találkoznak vásárlásuk során, az ezzel kapcsolatos észrevételeket, bejelentéseket – a hét minden napján – megtehetik a Budapest Főváros Kormányhivatala Fogyasztóvédelmi Főosztálya alábbi elérhetőségein: telefon: +36 30 590 7628 hétfőtől péntekig: 8–20; szombaton és vasárnap: 10–16 óra között. E-mail: koronavirus.fogyasztovedelem@bfkh.gov.hu

Comments are closed.