Útmutató forradalmár elődeink összefogása

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Csendesen ünnepelt az ország március 15-én. A kerületi önkormányzat vezetői is rendhagyó megemlékezéssel, szűk körben rótták le tiszteletüket nemzeti hőseinek előtt.

Fotó: XVMÉDIA, Vargosz

Tóth Veronika és Tóth Imre alpolgármester, valamint Hajdu László országgyűlési képviselő Kossuth Lajos szobránál a kerületi Széchenyi téren helyeztek el közösen koszorút.

Cserdiné Németh Angéla polgármester közösségi oldalán ekképp fogalmazott: „Március 15-e nemzedékek hosszú sora óta a tavasz kezdetének egyik legszebb és legfelemelőbb ünnepe: a szabadság, az egyenlőség és a testvériség szimbóluma. A közös ünneplés és a vidám, sokszínű programok ideje.

 

Az elmúlt napokban azonban az életünk egy csapásra alapjaiban megváltozott – szinte minden téren. Egy rendkívüli veszélyeket hordozó járvány árnyékában az egész ország lakossága, így a XV. kerületben élők is emberpróbáló kihívás előtt állunk.

Így idén sajnos sokkal halkabb, csendesebb a nemzeti ünnep: a koronavírus-fertőzés világszerte és így hazánkban is komoly veszélyforrás. A rendkívüli helyzetben rendkívüli intézkedésekre és minden korábbinál felelősségteljesebb együttműködésre van szükség” – írta a polgármester. Kiemelte: 1848-49-ben jobbító szándékú forradalmár elődeink máig érvényes példát mutattak és ma is utat mutatnak nekünk hitből, emberségből és – ami ma talán mindennél fontosabb -, összefogásból.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről a XV. kerületi Fidesz-KDNP frakció tagjai és Pintér Gábor választókerületi elnök szintén a Széchenyi téren Kossuth Lajos szobránál emlékezett meg főhajtással és koszorúzással.

 

Comments are closed.