Együttműködő szemléletváltás

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Tavaly év vége óta a Palota Holding Zrt. látja el az ügyvezetői feladatokat a Répszolgnál is. Ez egyfajta szemléletváltozást hozott. A két önkormányzati cég szorosabbra fűzte az együttműködést. Ennek részleteiről beszélt lapunknak Bokor István, a Palota Holding vezérigazgatója.
A két társaság működésében számos olyan terület van, ahol együtt tudnak dolgozni, ilyenek például a parkfenntartási feladatok, a járdafelújítási vagy éppen az útburkolási munkák. Korábban azonban ezeket a feladatokat általában külsős cég bevonásával oldották meg, ezen változtatnak mostantól – mondta Bokor István.
„Alapelvárás, hogy amit házon belül meg tudunk oldani, azt közös kooperációban valósítsuk meg. Jelentős változás az is, hogy a két cég műszaki irányítása egy kézbe került, ezáltal is biztosítva a hatékonyabb szervezést, együttműködést” – tette hozzá a vezérigazgató.
Mint megtudtuk, több területre kiterjesztik az együttműködést. Így például a parkolók bérbeadására, hiszen a Répszolg kezelésében is van bérbe adható parkoló, illetve most épített a Palota Holding is egy bérparkolót a Száraznád utcában. A tervek között szerepel további zárt, őrzött, védett parkolók kialakítása ott, ahol erre lehetőség adódik, hiszen köztudott, hogy Újpalotán mekkora problémát jelent a parkolás.

A Répszolgnál már a tavalyi évben minimálisra csökkentették a külső igénybe vett szolgáltatás mértékét, és a Palota Holdingnál is jelentősen mérsékelték az ilyen típusú kiadásokat. Amit csak lehet, azt saját erőből, saját munkavállalóikkal, saját forrásból oldják meg – emelte ki a vezérigazgató.
Tervek szerint az együttműködés nem áll meg a mélyépítési, illetve a parkfenntartási, kertészeti munkáknál.
„Az az apparátus, amit létrehoztunk, létrehozunk – műszaki, bonyolító, közgazdász, jogász, tehát a teljes spektrumot alapul véve – arra is tökéletesen alkalmas lesz, hogy jelentősebb magasépítési feladatokat is végrehajtson. Erre más kerületben már van referencia, erre törekszünk mi is itt, a XV. kerületben” – hangsúlyozta Bokor István.

Comments are closed.