Szigorodnak a bérleményellenőrzések

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Az önkormányzati vagyon, a közös tulajdon védelme érdekében a Palota-Holding szigorítja a bérlemény-ellenőrzéseket az önkormányzati bérlakásokban.

Tavaly november végén a képviselő-testület Bokor Istvánt nevezte ki a Palota-Holding Zrt. vezérigazgatójának. Az új vezető kezdésként – érthető módon – átvilágította a társaság működési folyamatait. Ennek során komoly hiányosságokat tapasztalt a bérlemény-ellenőrzések területén – tudta meg lapunk.

„Az első intézkedéseim alatt tapasztalt kollégákkal megerősítettem ezt a területet. Készítettünk egy prioritási listát, amelynek elejére azok a bérlemények kerültek, ahol az elmúlt években a legtöbb problémát észlelték. Ezek leginkább a különféle, be nem fizetett kötelezettségek felhalmozását jelentik. Ennek jegyében most az első ötven notórius adóst látogatjuk meg. Ezt nagyon határozottan és szigorúan, de természetesen szabályozottan és szakszerűen tesszük” – mondta Bokor István.

A Palota-Holding maximálisan törekszik a közös tulajdon védelmére, és komolyan odafigyel a lakóközösségek békéjére, nyugalmára is. A lehető legszigorúbban jár el azokkal szemben, akik bár megtehetnék, nem fizetik a kötelezettségeiket és azokkal szemben is, akik megnehezítik lakókörnyezetük mindennapjait.

Illusztráció/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Illusztráció/Fotó: XV Média, Nagy Botond

„Arra kell számítani, hogy viszonylag nagy létszámmal, ha kell többszöri alkalommal megismételve, akár a megfelelő szakembereket, hatóságokat bevonva, de végrehajtjuk ezeket az ellenőrzéseket. Nagyon szigorúan járunk el abban az esetben, ha illetéktelenek laknak a lakásokban, ha az ingatlant továbbadják bérletbe, illetve, ha bebizonyosodik, hogy a bérlő nem tesz meg mindent annak érdekében, hogy legyen munkája, jövedelme, amiből ki tudja fizetni a kötelezettségeit” – emelte ki a vezérigazgató.

Ugyanakkor azt is hozzátette, senkit nem akarnak az utcára tenni. Mindenkinek megpróbálnak lehetőséget biztosítani arra, hogy a továbbiakban is a rendszerben maradhasson. Ennek érdekében megteremtik annak a módját, hogy aki már nem tud fenntartani egy nagyobb lakást, annak egy kisebbet, megfizethetőbbet biztosítsanak. Ennek a folyamatnak a kidolgozásán munkálkodik most a társaság.

„Arra kérünk minden érintett lakót, hogy saját, jól felfogott érdekében is segítse az ellenőreink munkáját” – mondta zárásként Bokor István.

Comments are closed.