Félmilliárd forint lakáshelyzet javítására

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A Mindenki a Tizenötödikért frakció megkezdte a választási ígéretek teljesítését – erről sajtótájékoztatón Tóth Imre alpolgármester, frakcióvezető számolt be január 28-án. Elmondta, hogy elindult a CT-gép beszerzése, illetve az Észak-Pesti Szennyvíz Főgyűjtőcsatorna építése is megkezdődött. A programjuk máris újabb mérföldkőhöz érkezett, 2020-ban félmilliárd forintot fordítana a lakáshelyzet javítására az önkormányzat.

„Magyarországon, így a kerületünkben is nagy a lakhatási válság. A cselekvés nem várhat tovább, ezért felkérte a Mindenki a Tizenötödikért képviselőcsoport Cserdiné Németh Angéla polgármestert, hogy nyújtsa be a képviselő-testületnek az új önkormányzati bérlakásépítési- és fejlesztési programját”- mondta Tóth Imre. A javaslat többek között kitér a VEKOP-pályázat felbontására, az új önkormányzati bérlakásépítési- és felújítási tervre, az átlátható lakásgazdálkodási koncepció szükségességére, valamint a hátrányos helyzetű emberek életminőségének javítására is. „Mi nem toldozni-foldozni, hanem építeni szeretnénk, valódi felzárkózást nyújtani élhető és kényelmes otthonokkal a kerület lakóinak” – nyomatékosította Tóth Veronika szociális ügyekért felelős alpolgármester.

Az új program ütemezett végrehajtásához az önkormányzat 2020-as költségvetésében legalább félmilliárd forintos bérlakásépítési- és felújítási céltartalékot hoznak létr

Comments are closed.