Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Pontosan egy éve indította útjára Bóta Piroska a nyugdíjas hölgyekből szerveződött kártyapartikörét, mely azóta töretlenül működik Újpalotán. Az asszonyok annyira lelkesek, hogy további ötletekkel, közösségformáló programokkal szeretnék színesíteni a kerület mindennapjait.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Piroska személyisége igazán inspiráló, társait is továbbgondolkozásra serkenti. Társadalmi munkában egy évvel ezelőtt csupán a szabadidő hasznos eltöltésére szerveződött kis csoportjuk, de ahogy fogalmaz, már az elején azt tapasztalta, sokkal több élményben van részük egy-egy játékos összejövetelnél.
A kulturált kártyázás ugyanis túlmutat a logikán és a játék örömén, hiszen partikkor a közösségformálás mellett a helyi identitás, hagyományőrzés is fontos szerepet tölt be. A kerületben élő nyugdíjas barátnők minden kedden délelőtt 10 órától kora délutánig jó pár meccset lebonyolítanak a Nyitott Ajtó Újpalotai Együttműködési Irodában.
A römiklub hamar megalakult NYUGI néven, a tagok szinte azonnal egymásra hangolódtak, és most már azt tervezik, hogy hasonló klubokkal vegyék fel a kapcsolatot.
Piroska szerint a klubjuk amúgy is sokrétű, hiszen a kerület kulturális életét is aktívan követik, sokszor együtt járnak kiállításokra, egyéb helyi rendezvényekre, ezzel is kifejezve a közösség inspiráló erejét. Sőt a jövőben olyan kezdőket is várnak, akiket a kártyajáték mellett a kulturált társasági összejövetelek is inspirálnak.
Bővebb információ az irodán keresztül a 06 70 9442 300-as telefonszámon kapható.

Comments are closed.