Váltsuk valóra a meséket karácsonykor

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Karácsony közeledtével régi mesekönyvek adományozására biztat a Libri. A felajánlott könyveket országszerte harminc Meseponton – köztük kerületünkben is – le lehet adni.

Jótékonysági akciót kezdeményezett a Libri és a Mesekő Alapítvány, melynek lényege, hogy rászoruló gyerekeknek gyűjtenek használt, de még jó állapotú ifjúsági- és mesekönyveket december 9-ig. Országszerte harminc Libri Mesepontot állítottak fel, ahol a lakosság leadhatja az adománykönyveket. A Pólus Centerben is található egy Mesepont, ahol szerdától szombatig 14 és 20, vasárnap 12-től 18 óráig várják a 3-18 éves korosztálynak való, jó állapotú mesekönyveket, lapozgató és foglalkoztató kiadványokat, színezőket, ifjúsági regényeket és ismeretterjesztő könyveket.

A Mesekő Alapítvány gondoskodik róla, hogy a legjobb helyre kerüljenek a felajánlások, kerületünk önkormányzata pedig a könyvek eljuttatásban segít.

„Az elmúlt hetekben már két alkalommal szállítottuk ki a könyvadományokat a kerületben működő intézményekbe. Eddig körülbelül 600 könyvet juttatunk el olyanoknak, akiknek ez igazán nagy ajándék” – mondta Balog Fruzsina, az önkormányzat GYIÖK-segítője a bpxv.hu-nak. Először a SZÉRA Családok Átmeneti Otthona, majd a Leánynevelő Intézet (Rákospalotai Javítóintézet és Központi Speciális Gyermekotthon) gondozottjaihoz, lakóihoz jutottak el az adományok. Az akció másik kerületi jótékonysági koordinátora, Kormos Adrienn ifjúsági referens azt is elárulta, hogy december elején a Pestújhelyi Gyermekotthonba, bölcsődébe, óvodába és általános iskolába is visznek a könyvekből.

Comments are closed.