Kártyázó újpalotai asszonyok

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Régen a társasági élet kiemelt eseményeként tartották számon a kártyapartikat. Az idő múlásával azonban jobbára a játékkedvelők körében kerültek elő csak a paklik, ám a szórakozásnak ez a fajtája és a versenyek még most is hódítanak. Újpalotán nyugdíjas hölgyekből kártyapartikör is szerveződött.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Kártyázó asszonyok címmel 1939-ben Hunyadi Sándor regényt is írt, és bár a történet drámai hangvételű, mégis remekül szemlélteti, hogy a nők is örömmel szálltak be a játszmákba. Sőt mi több, ma sincs ez másként, Újpalotán nyugdíjas hölgyekből kártyapartikör is szerveződött, Bóta Piroska a kezdeményezésről elmondta: „sokszor tapasztaltam, hogy a kártyajáték mennyire összehozza az embereket, nemcsak közösségformáló hatása erős, hanem bizony az elménkre is jótékonyan hat.” Azt is hozzáteszi: „természetesen a kulturált kártyajátékra gondolok.”
A szabadidő hasznos eltöltése szellemében toborzott tavasszal a kerületben nyugdíjas nőtársakat, akikkel minden kedden délelőtt 10 órától kora délutánig jó pár meccset lejátszanak a Nyitott Ajtó Újpalotai Együttműködési Irodában. A römiklub hamar megalakult NYUGI néven, a tagok szinte azonnal összehangolódtak, és most már azt tervezik, hogy hasonló klubokat hívnak ki versenyre.
Remélik, hogy a megmérettetésre lesz jelentkező, bár főként az asszonyok társaságát szorgalmazzák, azért a férficsapatokat sem utasítják vissza. Piroska szerint a klubjuk amúgy is sokrétű, hiszen a kerület kulturális életét is követik, sokszor együtt járnak kiállításokra, egyéb helyi rendezvényekre. Bővebb információ az irodán keresztül a 06 1 704 6088-as telefonszámon kapható a klubról.

Comments are closed.