Otthonosabbá tették a tűzoltólaktanyát

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A kerületi önkormányzat támogatásából megújult a IV kerületi tűzoltóparancsnokság legénységi folyosója, illetve ugyanebből a támogatásból az udvaron tízállásos parkoló is épült.

Az elmúlt hónapokban felújították az emeleti legénységi szállás folyosóját és újabb tíz autónak építettek fedett parkolót a parancsnokság udvarán. A munkálatokhoz a XV. kerületi önkormányzat 1,8 millió forintot, a dunakeszi önkormányzat 200 ezer forintot adott, és ehhez jött az önerő, amelyet az állomány tagjai a felújításhoz hozzátettek. A szakmunkát ugyanis – szolgálaton kívül – a tűzoltók végezték.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Vannak még terveink és feladataink – mondta Béres Ferenc IV.-XV. kerületi tűzoltóparancsnok. – Szeretnénk felújítani a szertárkapukat, lecserélni az informatikai eszközeinket, kifesteni a legénységi hálókat, illetve a saját felszerelésünk tárolásán is javítanánk. Nagyon hálásak vagyunk, hogy a partnerönkormányzatoktól – a IV.-XV. kerületi, a fóti és a dunakeszi – rendszeresen segítséget kapunk a terveink megvalósításához.

Az elmúlt években a műemlék jellegű épület aulájában és legfelső emeletén egy tűzoltómúzeumot alakítottak ki, a laktanya előterében pedig egy hősi emlékmű épült. A legénység új étkezőt, új bútorokat, pihenőszobát, tantermet és parkolót is kapott. Jobb lett az állomány technikai felszereltsége, a IV.-XV. kerületi önkormányzatok ugyanis egy Dacia Duster személyautóval, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság pedig két RÁBA fecskendővel javította a tűzoltók járműparkját.

Comments are closed.