Elkezdték a Deák utcai rendelő építését

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Elkezdték december 14-én a Deák utcai új összevont háziorvosi és házi gyermekorvosi rendelő kivitelezési munkáit, és az előkészítő fázisban lezárják a Karácsony Benő park egy részét. A kerület egyik jelentős fejlesztése valósulhat meg, aminek bekerülési költsége nettó 413 millió forint.

deák1

Az ingatlanon nem parkolhatnak a lakók, de a Bácska utcai ügyfélparkolóban biztosítják az autók elhelyezését. További részletek a bpxv.hu weboldalon olvashatók.

Deák utcai rendelő/Fotó: XV Média, Vargosz

Deák utcai rendelő/Fotó: XV Média, Vargosz

A Deák utcai orvosi rendelővel átellenben, a Karácsony Benő park szélén épül fel az új orvosi rendelő. A régi épületből az utca túloldalára költöznek majd át a háziorvosok, és ide települ át a Sződliget utcai gyermekorvosi rendelő is.

A sikeres közbeszerzési eljárás lezárultával december elején megkötötte az önkormányzat a szerződést a kivitelezőcéggel. A munkaterületet pedig december 5-én átadták. A szerződés szerint – ha előre nem látható, rendkívüli ok nem merül fel – egy év múlva a beruházás elkészül. Ezt követően, egy rövid próbaüzem után, jöhet majd a költözés.

– Azt gondolom, hogy 2018 márciusában már az új rendelőben fogadhatják a betegeket a háziorvosok, illetve a gyermekorvosok – nyilatkozta az XV TV-nek dr. Pintér Gábor alpolgármester.

Az építkezés ideje alatt minden marad a régiben, az orvosok az új épület átadásáig a régi rendelőkben látják el a pácienseket.

– Az új rendelő megépítésével két rendkívül rossz műszaki állapotú ingatlant tudunk kiváltani. Az még további gondolkodást igényel, hogy a két megürült épületet hogyan kívánja az önkormányzat hasznosítani – tette hozzá az alpolgármester.

Comments are closed.