Harmadik alkalommal rendezi meg a „falusi” disznóvágást a Rákospalotai Múzeum február 15-én. A böllér reggel 8 órakor kezdi meg a bontást, a hurka és a kolbász készítését a múzeumkertben. A leggyorsabbak megkóstolhatják a frissen sült vért, de a később érkezők sem maradnak éhen, ők sült kolbász, hurka, sült hús és orjaleves közül választhatnak – tudtuk meg Kiss Emíliától, a múzeum vezetőjétől. A kínálatból természetesen nem maradhatnak ki a disznóvágások elkerülhetetlen „kellékei”, a pálinka és a forralt bor sem. A gyermekeket pedig forralt tea és farsangi fánk várja.
A délután 3-ig tartó mulatságon a kicsik és nagyok érdekes programok közül választhatnak. A Szilas Néptáncegyüttes csoportjai énektanítást, táncházat és néptáncbemutatókat tartanak, a talpalávalót a Tarsoly Zenekar húzza. A gyermekeknek farsangi kézműves játszóházat szerveznek, a felnőttek pedig a múzeum tárlatvezetésén vehetnek részt, és tekinthetik meg az állandó kiállításokat.
A rendezvényre a belépés ingyenes, az étel- és italjegyek pedig kedvezményes – és a tavalyi – áron vásárolhatók meg.
Comments are closed.