Fuss babakocsival!

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Külföldön már régóta, hazánkban pár éve láthatunk egyre több babakocsival futó anyukát. A megoldás ideális azoknak, akik terhességük alatt is aktívan sportoltak, és a szülés utáni időszakban sem akarnak lemondani a mozgásról. Igazából nem is kell más hozzá, csupán futásra alkalmas babakocsi, lehetőség szerint néhány társ, valamint étel, ital és játék a kicsinek.

babakocsi
A futóbabakocsik többnyire háromkerekűek, elöl egy, hátul pedig két kerékkel. A köztes futóbabakocsik első kereke bolygóműves, vagyis el tud fordulni, amely segíti a hétköznapokat, de futáshoz célszerű rögzíteni ezt. Az átmeneti kocsik a legjobbak, mivel azok összehajthatók, és léteznek közöttük rugós, nagy ballonos felfújható kerekű típusok könnyebb terepre is.
A babakocsis futásnak több előnye van. A legkézenfekvőbb, hogy nem kell bébiszittert találni a sportolás idejére. A futás önmagában is hasznos tevékenység, hiszen az egyik leghatékonyabb mozgásforma a súlyfelesleg leküzdésére, amely a szülés után a legtöbb anyának problémát jelent.
Amire figyelni kell: csak akkor kezdjünk neki a babakocsis futásnak, ha gyermekünk már stabilan meg tudja tartani a fejét (hacsak nem mózeskosaras kocsink van). Ezzel együtt, ha futunk vele, minél síkabb terepen tegyük azt. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy gyermekünk abban nő fel, hogy a mozgás mindennapi része az életünknek, így később nagyobb eséllyel ő is szívesen sportol majd.

Comments are closed.