Újjászülető zöldterület

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A Kontyfa utca – Nyírpalota út – Szentmihályi út által határolt területen tervezett rekreációs park volt a témája annak a lakossági tájékoztatónak, melyet az önkormányzat vezetői május 12-én tartottak a Kontyfa iskola aulájában. A rendezvényen dr. Pintér Gábor alpolgármester foglalta össze, milyen változásokra számíthatnak az újpalotai
csarnok körül lakók. Eszerint még ebben az önkormányzati ciklusban szeretnék Újpalota legnagyobb összefüggő zöldterületét felújítani.

Dr. Pintér Gábor/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Dr. Pintér Gábor/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A tervek szerint a Kontyfa iskola körül 550 méter hosszú rekortán futópályát alakítanának ki. Ennek egyik egyenes szakaszát – 115 métert – kiszélesítenék, hogy ott több sprintelő diák is elférhessen. Az iskola bejárata előtt térelemeket helyeznének el, ahol a fiatalok ücsöröghetnének és beszélgethetnének. A parkban idősek részére kialakított területen lugast, alatta kártyázóasztalokat helyeznének el.
Felújítanák a sportpályát, modern, több korosztály számára használható játszóteret építenének. A területen még pingpongasztalokat, felnőtt fitneszeszközöket is elhelyeznének, illetve egy közösségi kert is helyet kapna.
A Kontyfa utcai park felújítását még tervezik, így az önkormányzat várja a lakosság javaslatait is. A tájékoztatón több észrevétel is elhangzott. Például, hogy a kutyafuttatót is újítsák fel, legyen majd ivókút, sőt szökőkút is a területen. Kérték, hogy az öreg fák letört ágait is vágják le. A legtöbben azonban a közbiztonság javítását szorgalmazták.
Ugyancsak a fórumon hangzott el, hogy az önkormányzat idén 28 állásos parkolót épít a parknál, hogy enyhítsen a jelenlegi
parkolási gondokon.

Comments are closed.