A fiatalos hetvenéves

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Nagyszerű vállalkozásba fogott a Pesti Magyar Színház, színre vitte Astrid Lindgren Harisnyás Pippi című meséjét. Az írónő egyik legkedveltebb hőse 70 éve született, azóta példaképe a gyerekeknek. Novák Eszter rendezésében Pippi minden jó tulajdonsága megjelenik. Az életvidám, vörös copfos kislány (aki egyébként a világ legerősebb kislánya) soha nem él vissza az erejével, és mindent megtesz a barátaiért. A legfőbb mozgatórugója a szeretet, és olyan tiszta lélek, hogy mindenki megirigyelheti.

Jelenet az előadásból

Jelenet az előadásból

Szükség van ilyen hősökre, a gyerekeknek is és a szüleiknek is. Remek látni a csak jóra használt erőt, a humort és az igazmondást. Az előadás nagyon jól kiemeli ezeket az értékeket, rámutat Pippi egyediségére.
A főszereplő, Soltész Bözse mélyen átérzi a Harisnyás Pippi főbb jellemvonásait, hihetően játssza el a tízéves főszereplőt. Igazi energiabombaként száguld a színpadon az emblematikus felemás térdzoknikban és hatalmas férficipőkben. Annika és Tomi (Holecskó Orsolya és Ágoston Péter), barátai a szomszédból szintén remekelnek a jól nevelt kisiskolások szerepében, akiknek a világa hirtelen kitágul Pippi megjelenésével. A mozgásoknak nagy szerepük van az egész darabban, a koreográfiák nemcsak látványosak, hanem mindig a megfelelő jelentéssel bírnak. A díszletek minimálisak és a gyermekrajzok világát idézik, de tökéletes összhangban vannak a színes jelmezekkel.
Külön említést érdemel a zenekar, az élő zene szerves része az előadásnak. Kisiskoláskortól bátran ajánlható a színdarab mindenkinek, és a szülők vegyék figyelembe a plakáton található figyelmeztetést: Az előadást felnőttek csak gyermekfelügyelettel látogathatják!

Comments are closed.