Esélyegyenlőség

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

 

esélyegyenlőség

esélyegyenlőség

A Türr István Képző és Kutató Intézet esélyegyenlőségi workshopot tartott november végén. A rendezvény témái a foglalkoztatás, a védett foglalkoztatás, a nyílt munkaerő-piaci foglalkoztatás lehetőségei, a társadalmi szemléletformálás, az érzékenyítés, valamint a befogadás a fogyatékossággal élők esélyegyenlőségének elősegítéséért voltak.

A workshopon szó volt a hátrányos helyzetű célcsoportok társadalmi felzárkóztatását segítő helyi esélyegyenlőségi programokról, az őket támogató intézkedésekről, a Türr István Képző és Kutató Intézettel való együttműködési lehetőségekről.
A programon Varga Klára szociális és egészségügyi referens mentorálásával bemutatkozott a XV. kerületi önkormányzat ESZI Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona. A nappali ellátás vezetőjének, Szabóné Busi Juliánnának az előadását kisfilm előzte meg, amelyben az otthon lakóinak hétköznapi életével ismerkedhettek meg a résztvevők. Az előadás arról a paradigmaváltásról szólt, amelyet az önkormányzat a helyi esélyegyenlőségi programjában a szociális ellátások és a fogyatékosságügy területén megvalósít.
A programot táncbemutató követte, és kiállítással, valamint kézműves termékek árusításával is bemutatkoztak a lakók.                                      Sz.
(A programot az ÁROP-1.1.16-2012-2012-0001 számú „Esélyegyenlőség-elvű fejlesztéspolitika kapacitásának biztosítása” című projekt keretében „Foglalkozz velem is!” címmel rendezték meg.)

Comments are closed.