Rákospalotai Evangélikus Gyülekezet böjti programja

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Böjt 2015.

Minden cselekedetünk attól függ, ki a mi életünk istene. Ha mi magunk vagyunk azok, hiába böjtölnénk akár a legdrasztikusabb módon is, azzal sem tudnánk Isten tetszését elnyerni, és kompenzálni, hogy az őt megillető helyet másnak adtuk át.

Böjti elcsendesedésre hívnak mindannyiunkat alkalmaink:

Március 1. 10.00 óra – Istentisztelet – Sikter Anna teológus hallgató szolgálata

Március 3. 18.00 óra – Deák László – Kispest

Március 8. 16.00 óra – Szeretetvendégség – Vendégünk: Fekete Nikolett

Március 10. 18.00 óra – Szeverényi János – missziós lelkész

Március 17. 18.00 óra – Szirmai Zoltán – ny. esperes

Március 22. 16.00 óra – Szeretetvendégség – Böjti csendes percek hegedűvel, brácsával, nagybőgővel, bibliai idézetekkel

Március 24. 18.00 óra – D. Dr. Harmati Béla – ny. püspök

Március 31. 18.00 óra – Kendeh György

Böjt az elcsendesedés, Istenre figyelés és az Ő hangjának meghallása. Így az istentiszteletek előtt kérem, hogy csendben foglaljuk el helyünket és beszélgetés helyett imádságban kérjük a böjti úton való vezetésünket.

Szeretetvendégségeink

 

Fekete Nikolettel március 8-án 16.00 órakor beszélgetünk szeretetvendégség keretén belül. Így vall magáról:

„Nehéz volt megtanulni, hogy ne okoljak a betegségemért senkit. Nehéz elfogadni az elfogadhatatlant, azt, hogy a betegségem gyógyíthatatlan, hogy a miértekre nincs válasz. Iszonyú volt azt hallgatni az orvosoktól, hogy operálni akarnak és szedjek fájdalomcsillapítókat. Megbámulnak az utcán, kinevetnek, mert más vagyok, én viszont rajtuk nevetek, mert Ők mind ugyanolyanok. Nem születtem átlagosnak, de nem is szeretnék az lenni. Túl unalmas lenne.”

Niki mozgássérült, azonban nem szereti, ha ezt mondják róla, inkább, ahogy Ő fogalmaz: Limitált Kiadású. Orvosi mulasztás következtében oxigénhiánnyal született, ami szétroncsolta az idegrendszere egy részét. Története filmbe illő, azonban mégis igaz. Legnagyobb mélypontjában 180 fokot fordult az élete: a fájdalomcsillapítókat vitaminokra és súlyzókra cserélte egy sorsszerű találkozásnak köszönhetően.”

Március 22-én 16.00 órakor a zene csendes percein belül, a bibliai igék felolvasásával kaphatunk útmutatást böjti utunkon. 

 

Comments are closed.