Civil szféra: társadalmi egyeztetés ​​​indul

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A Fővárosi Önkormányzat társadalmi egyeztetésre bocsátja Az Év Fővárosi Civil Szervezete elismerő cím alapításáról szóló koncepciót.

Az Év Fővárosi Civil Szervezete elnevezéssel elismerő cím alapítását tervezik, melynek célja, hogy a Fővárosi Önkormányzat elismerésben részesítse azt a civil szervezetet, amely a város életének, fejlesztésének aktív résztvevője, és kiemelkedő teljesítményével vagy újszerű tevékenységeivel hozzájárul a főváros élhetőségéhez.

A társadalmi egyeztetésre bocsátott koncepció szerint a cím egymillió forintos pénzjutalommal és a Városháza szimbolikus kulcsának átadásával jár, és annak a szervezetnek adományozható, amely legalább egy éve kiemelkedő munkát végez a fővárosban, tevékenységével hozzájárult Budapest lakosságának jólétéhez, a főváros fejlődéséhez és élhetőségéhez. Az elismerő cím évente egy szervezetnek adományozható, széleskörű társadalmi egyeztetést és online szavazást követően. Célja, hogy az eredményesen működő civil szervezetek visszajelzést kapjanak a közösségtől, és a civil szektor sokszínűségét a nyilvánosság minél szélesebb körben megismerje és elismerje.

A koncepcióval kapcsolatban május 6-ig van lehetőség az írásbeli vélemények, hozzászólások megküldésére a civiliroda@budapest.hu elektronikus levelezési címre.

Comments are closed.