Díszelgéstől a tűzszerészetig – Pályaorientációs Gyereknap

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

2019 után másodszor rendezett Pályaorientációs Gyermeknapot a BRFK XV. kerületi Rendőrkapitánysága. A május 27-i program helyszíne a rákospalotai Bányász park volt, ahol a hazai fegyveres testületek nagy erőkkel vonultak fel.

A helyszínen jelen volt többek között a rendező és házigazda kerületi rendőrkapitányság, a Hagyományőrző Rendőrszázad, a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezrede, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárja, a BRFK Kutyás alosztálya és a VIII. kerületi Rendőrkapitányság Bevetési egysége. Rajtuk kívül a Kutyások a XV. kerületért Egyesület és a XV. kerületi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat is megjelent a programon. Ez utóbbi szervezet azért tartotta fontosnak a jelenlétet, mert egyik legfontosabb feladata a kerületi fiatalok menedzselése és pályaorientációja.

A rendezvényen hat iskola több száz diákja vett részt, akiket legjobban a bemutatók érdekelték. A gyerekek élőben láthattak tomfás és kábítószerkereső kutyás bemutatót, autós elfogást, valamint a díszszázad formagyakorlatait is. A díszelgés, ahogy azt a díszszázadban hívják, első ránézésre egyszerűnek tűnik, azonban nagyon sok gyakorlást igényel, ami fizikailag is megterhelő tud lenni.

A fiatalok emellett pedig kézbe vehették, sőt fel is vehették a bevetési csoport vagy a tűzszerészek ruházatát és eszközeit, illetve ujjlenyomatot is vehettek, melynek során egy kicsit már rendőrnek vagy katonának érezhették magukat. Ezt az érzést elősegítve, mind a rendőrség mind pedig a honvédség egy-egy toborzósátrat is felállított a Bányász parkban. A rendezvény végén pedig a diákok pedig nemcsak ajándékokkal, hanem élményekkel feltankolva térhettek vissza iskoláikba.

Comments are closed.