Logisztikust és óvodapedagógust is keresnek a kerületben

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Második alkalommal rendezett állásbörzét a kerületi önkormányzat és a Budapest Főváros Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya. A május 27-i esemény helyszíne az AsiaCenter volt, ahol harminc cég, vállalat és intézmény kínált álláslehetőséget az érdeklődőknek.

„Az év eleji vállalkozási fórumon azzal szembesültünk, hogy a helyi cégek munkaerőhiánnyal küszködnek. Nagy hiány van logisztikusból, gépjárművezetőkből, árurakodókból, értékesítőkből, de még informatikusokból is” – mondta Csernák János alpolgármesteri referens, a program egyik szervezője.

Ez adta az ötletet, hogy fel kellene eleveníteni egy, 2019-ben elkezdett, majd a pandémia miatt két éve szüneteltetett hagyományt, a kerületi állásbörzét. Ebben partner volt az AsiaCenter is, amely helyet biztosított a résztvevő munkaadóknak.

„Második próbálkozás ez annak érdekében, hogy minél több munkavállalót munkához juttassunk. És nagyon bizakodunk benne, hogy ez az esemény sikeres lesz, azaz sok érdeklődő találja meg itt a számításait. A XV. kerületben a többi városrészhez képest nem kiemelkedően nagy a munkanélküliség, de, ha csak a magunk oldalát nézzük, óvodapedagógusokból igenis nagy hiány van a kerületben” – mondta Cserdiné Németh Angéla polgármester, aki személyesen nyitotta meg a rendezvényt.

Barkóczi Balázs országgyűlési képviselő pedig elmondta, nemcsak hirdetik a táblák a kerület határain, hogy mi „Mindenkire vigyázunk”, hanem ez így is van.

A második állásbörzén résztvevő cégek közül több is jelezte, örömmel vennék, ha lenne a kerületi állásbörzéknek folytatása. Ez pedig egyezik az önkormányzat szándékával is, így valószínűleg 2023-ban ismét lesz majd lehetőség a munkavállalók és a munkaadók személyes találkozására.

Comments are closed.