Túl vannak a nehezén

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A Budapesti Legyőzhetetlen Feketék Kosárlabda Klub edzőinél boldogabb embereket most nehezen lehetne találni. A rákospalotai klubnál ugyanis megtörtént az, amire másfél éve vártak: „tető került” végre a csapataik fölé.

Az elmúlt másfél év bizonytalansága alaposan megviselt bennünket – mondta Lipták Mihály, a BLF szakmai vezetője. – Azzal, hogy bezárták a külvilág elől az iskolák tornatermeit, teljesen ellehetetlenült a helyzetünk.

A kosárlabda nagyon is tornatermi sportág. Ez pedig sportcsarnok hiányában különösen igaz. Az elmúlt tanévben az egészségügyi helyzet miatt azonban kizárólag oktatásra használhatták az iskolai tantermeket, ahonnan nemcsak a bérlők, hanem a sportklubok is kiszorultak. 

Ha az időjárás engedte, játszótereken edzettünk, illetve más klubok, mint a Budapesti Honvéd vagy a Palotai Röplabda Sport Club vendégszeretetét élveztük. Hálásak is vagyunk ezért ezeknek az egyesületeknek. Illetve az önkormányzatnak is, melytől szintén sok segítséget kaptunk és kapunk. Köszönjük azoknak az iskoláknak a támogatását is, amelyek idén lehetőséget biztosítottak számunkra a toborzásra és az edzéseink megtartására.

Fotó: XVMÉDIA, Vargosz

A BLF ebben a tanévben négy intézményben, a Károly Róbert-, a Hartyán-, a Kossuth- és a László Gyula Gimnázium és Általános Iskolában indít előkészítő csoportokat. Ahogy Lipták Mihály mondta, megpróbálnak újból, immár sokadszorra alulról építkezni.

Az elmúlt másfél évben értelemszerűen a kezdőket veszítettük el. Gyakorlatilag az összes előkészítő csoportunk szétszéledt, így ezt a munkát újra kellett kezdenünk. A toborzásunk sikeréből erőt merítve gőzerővel azon dolgozunk, hogy megpróbáljuk a jövő csapatát újból felépíteni. 

Comments are closed.