Mozgásban a Szent Korona

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A Magyar Diáksport Szövetség a hosszú COVID-időszak után ismét mozgásra hívta az iskolákat az Európai Diáksport Napján, szeptember 24-én. Idén az esemény fő célja az volt, hogy a látványos élménysport programokkal a gyerekeket mozgásra, sportolásra csábítsák.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

Kerületünkben a Szent Korona Általános Iskolában működő Korona Diáksportegyesület már évekkel ezelőtt csatlakozott ehhez a programhoz, és szeptember 24-én a sportolás, illetve a mozgás megszerettetésére fókuszáltak. A DSE az önkormányzat civil pályázatán nyert támogatásból izgalmas programot szervezett az iskola diákjai számára.

Két helyszínen, az intézmény udvarán és a Budai II László stadionban számos sportággal, többek között kosárlabdával, labdarúgással, karatéval, birkózással, súlyemeléssel, darts-szal és breaktánccal ismerkedhettek a diákok, emellett minden évfolyam lefutotta a 2021 méteres távot, valamint húsz koronás diák részt vett a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnázium hagyományos futóversenyén, a Lepcsényi Péter testnevelőtanár emlékére rendezett Lepcsényi futáson is.

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

Comments are closed.