Gyaloglás a a mellrák ellen

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Több mint háromezren vettek részt a 26. Aldi női futógálán a Népligetben, többek között  a Demokratikus Koalíció képviselői, közöttük Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerületi polgármester is. A rendezvény különlegessége, hogy ez Magyarország egyetlen kifejezetten nőknek szervezett futóversenye.

A szeptember 11-i gálára több távon is lehetett nevezni, nemcsak futásban, hanem gyaloglásban is. Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen szervezet kezdeményezésére csaknem százan indultak el a jótékony sétán. A mellrák korai felismerése életet menthet, a DK női politikusai a versenyen ezúttal ezért kampányoltak.  A prevenció ugyanis kulcsfontosságú, a mozgás csökkentheti a betegség kockázatát, a gyógyulási esélyeket pedig növeli. A rendszeres sport a betegek rehabilitációjának is elengedhetetlen része.

„Dobrev Klára miniszterelnök-jelöltünkkel, Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettesünkkel és politikus nőtársaimmal együtt sétáltunk a Népligetben azért, hogy felhívjuk arra a figyelmet, hogy a mellrák elleni harcban mindenkire szükség van, egymást támogatni kell, hiszen együtt minden küzdelem könnyebb. Ennél pedig kevés fontosabb dolog van” – írta közösségi oldalán Cserdiné Németh Angéla.

Comments are closed.